Skärmmarknaden stabiliseras

Pressmeddelande från AOC & MMD:
Enligt nya siffror från analysföretaget Context, har den europeiska skärmmarknaden återhämtat sig betydligt, jämfört med året innan.

Skärmmarknaden i Västeuropa stabiliseras och den östeuropeiska marknaden minskade mindre för varje kvartal som gick under förra året, vilket är positivt. Trots de rådande villkoren på skärmmarknaden, fortsätter AOC och MMD dock att öka sina marknadsandelar i Europa.

Under Q4 2015 växte de två skärmföretagen tillsammans 4,5 procent, jämfört med samma period året innan. Med en gemensam marknadsandel på nästan 15 procent är AOC och MMD tillsammans idag ledande på den europeiska skärmmarknaden.

Även på den nordiska marknaden fortsätter den positiva utvecklingen. Skärmmarknaden har vuxit med sju procent det senaste året, där AOC och MMD idag har en gemensam marknadsandel på nästan 13 procent – Philips skärmar står för 7,8 procent av den andelen. De båda varumärkena är tillsammans tredje störst på skärmar i Norden idag.

– Det har varit ett utmanande år för IT-branschen och för skärmbranschen likaså. Trots detta har AOC och Philips vuxit för varje kvartal under 2015. Vi är en skärmspecialist som drivs av innovation och förnyelse och vi sätter alltid kundernas behov först, vilket våra framgångar tydligt speglar, säger Frank Olsson, Nordenansvarig på AOC och MMD.

AOC och MMD är båda dotterbolag till den världsledande skärmtillverkaren TPV.
Etiketter: mmd aoc philips

Nyhetsarkiv