Nicholas Högberg lämnar Tre

Pressmeddelande från Tre:
Nicholas Högberg lämnar operatören Tre efter fyra år som vd och drygt nio år på bolaget. Arbetande styrelseledamot Peder Ramel kliver in som tillförordnad vd fram till det att man hittat Nicholas ersättare, en process som redan är igång. Nicholas jobbar sin sista dag på Tre Sverige den 13 maj.

Peder Ramel har en aktiv och operativ roll i Tres styrelse och har tidigare varit både koncernchef och vd för Tre Sverige.

– Det är tråkigt att Nicholas valt att säga upp sig efter nio framgångsrika år på Tre. Sedan Nicholas kom in i bolaget har vi vänt förlust till en vinst på över 2 miljarder kronor (EBITDA) och vi har Nicholas att tacka för en väldigt stor del av dessa framgångar. Nicholas har genom sin energi, ledarförmåga och goda affärsmannaskap skapat ett stabilt och framgångsrikt bolag. Jag och Nicholas har jobbat ihop i nästan ett decennium och det har varit ett otroligt givande och gott samarbete så det känns såklart tråkigt att Nicholas har valt att lämna oss. Vi kommer fortsätta utveckla bolaget i samma riktning som idag och vi kommer fortsätta utmana den svenska telekommarknaden på samma sätt vi gjort sedan lanseringen för 13 år sedan, säger Peder Ramel, styrelsemedlem Hi3G Access AB, och tillträdande tf vd Tre Sverige.

Nicholas Högberg har under sina drygt nio år på Tre först axlat rollen som kommersiell direktör och vice vd innan han för snart fyra år sedan tog över som vd för bolaget.

– Det är med en tudelad känsla jag säger upp mig från Tre. Jag kommer att sakna den mycket framgångsrika organisation vi byggt upp och alla fantastiska medarbetare. Samtidigt har jag nått en punkt där jag inte känner samma engagemang som jag gjorde tidigare. Jag har alltid drivit mig själv och min organisation kring några enkla begrepp där engagemang står högst upp. Och när mitt engagemang för att ta Tre till nästa nivå inte är vad det en gång varit, måste jag vara sann mot mig själv och säga upp mig. Sedan jag sade upp mig har jag lyssnat på några förslag men har inte bestämt mig för något än. Jag lämnar efter mig en fantastisk organisation och jag är helt övertygad om att Tre kommer att fortsätta att växa och utmana som bara Tre kan, säger Nicholas Högberg, vd på Tre Sverige.
Etiketter: 3 tre

Nyhetsarkiv