Nespresso finalister

Pressmeddelande från Nespresso:
Nespresso som säljer och distribuerar gourmetkaffe med fokus på hög kvalitet och kundservice, kan med stolthet meddela sin finalistplats i Retail Awards prestigefulla katergori "Årets totala köppupplevelse".

– Vi är såklart oerhört stolta över denna finalplacering i en kategori som länkar till själva hjärtat av Nespresso, där konsument och köpupplevelse alltid står i centrum – vare sig du besöker oss online eller i en av våra Boutiques, säger Andréanne Silén, Country Business Manager för Nespresso Sverige.

Nespresso erbjuder, förutom personlig dygnet-runt service via telefon, även Nespresso Boutiques på flertalet platser i Sverige, där butikerna bygger på ledordet valfrihet som syftar till att erbjuda varje kund en personlig upplevelse. För att kunna tillgodose respektive kunds behov är varje boutique uppdelad i avdelningar med olika funktioner så som tastingavdelning, återvinningsavdelning samt boutique pick-up.

– Att vara Nespresso-kund ska handla om mer än att bara köpa kaffe. Det handlar om att känna sig utvald och speciell. Vi brukar säga att vi vill erbjuda den ultimata kaffeupplevelsen genom att förmedla vardagslyx, både när det kommer till att handla och att avnjuta en riktigt god kopp kaffe.

Nespressos servicefokus ligger också mycket på att det ska vara enkelt och bekvämt få ta del av företagets stora expertis kring gourmetkaffe. Därför jobbar man mycket med utbildning och storytelling med sin personal.

– Om du som kund får berättat för dig att varje böna i koppen du avnjuter noggrant har valts ut och handplockats av skickliga AAA-certifierade kaffebönder och genomgått cirka 70 kvalitetskontroller, så tror vi att det bidrar till en förhöjd total kaffeupplevelse, som går utanför enbart smaksinnet, avslutar Andréanne Silén.

Etablerar hållbarhetsexperter
Som ett led i att uttöka servicen ytterligare lanserade Nespresso tidigare i vår även hållbarhetsexperter som sedan september 2015 genomgått en gedigen utbildning både internt av företaget, men även externt av organisationerna Rainforest Alliance och FTI. Hållbarhetsexperterna är en del av Nespressos ambitiösa hållbarhetsprogram The Positive Cup, en utveckling av det rigorösa hållbarhetsjobb som företaget redan arbetat med under de senaste tolv åren. Dessa hållbarhetsexperter har etablerats för att bemöta kundernas frågor samt att skapa en dialog kring hållbarhet.

Om Retail Awards
Retail Awards, som arrangeras av Dagens Handel och Svensk Handel, utnämner varje år de 12 starkaste företagen inom respektive kategori. Vinnaren av Årets totala köpupplevelse ska kunna uppvisa ett genomtänkt butikskoncept såväl i butik som digitalt, arbeta metodiskt med kompetens och kvalitetssäkring av personal samt hur företagets värderingar och erbjudande översatts konceptuellt samt i personalens agerande i kundmötet. Vinnaren koras den 16 Maj 2016, på Münchenbryggeriet i Stockholm.
Etiketter: nespresso

Nyhetsarkiv