Konstfulla premiumdatorer

Pressmeddelande från HP:
I samarbete med de välkända formgivarna Tord Boontje och Jess Hannah har HP Inc. tagit fram två exklusiva diamant- och guldprydda limited edition-datorer. De två nya modellerna är baserade på 13.3” HP Spectre, världens tunnaste bärbara dator.

Boontje och Hannah arbetade sida vid sida med HPs designers för att lyfta fram deras unika och lyxiga design. Tio datorer av respektive modell kommer att auktioneras ut på filmfestivalen i Cannes under maj 2016 och pengarna skänks till Nelson Mandela Foundation.

– Vi har samarbetat med Boontje och Hannah för att skapa en upplevelse utöver det vanliga, med våra tunnaste bärbara datorer någonsin, för att visa hur lyxig design och kraftfull teknik kan kombineras för att skapa spektakulära konstverk. Genom att kombinera teknik med glitter och glamour gör vi det möjligt för din PC att bli ett uttryck för stil, säger Stacy Wolff, vice president, design, Personal Systems, HP Inc.

Den holländska, numera London-baserade, formgivaren Tord Boontje skapade HP Spectre by Tord Boontje som är prydd med ett avancerat och drömlikt mönster. Mönstret samspelar med en accenter av 18k guld som skapar en tydlig kontrast samtidigt som det flätas ihop med inbäddade Swarovskikristaller som skapar ett blommönster mot den djupa midnattsblå nyansen.

Jess Hannah, en Los Angeles-baserad smyckesdesigner, har skapat HP Spectre by J. Hannah. Datorns ovansida och baksida är helt täckta med 18k guld med en högpolerad finish. HPs logotyp är beklädd med diamanter, där varje diamant är noggrant placerad. Även tangentbordet är pläterat i 18k guld för att matcha ovansidan och strömknappen är täckt med diamanter. Denna gulddesign med inslag av gnistrande diamanter visar på Hannahs minimalistiska designfilosofi.

Datorerna kommer att auktioneras ut och pengarna kommer att skänkas till Nelson Mandela Foundation, en ideell organisation som fokuserar på minnen, dialog och som förvaltar arvet efter Nelson Mandela. Organisationen grundades 1999 och främjar Mandelas livslånga vision om frihet och jämlikhet för alla.
Etiketter: hp

Nyhetsarkiv