Zumo motorcykelnavigatorer

Garmin har lanserat tre nya motorcykelnavigatorer - zumo 345LM, 395LM och 595LM - som robusta, vattentäta (IPX7) modeller med flera innovativa funktioner särskilt utformade för motorcyklister, som till exempel Garmin Adventurous Routing som hjälper användaren att hitta kurviga och kuperade vägar på sin resa.

– Det bästa med de nya zumo-modellerna är att de hjälper till att hitta de äventyrliga slingrande vägarna som motorcyklister gärna vill ha. Plus att möjligheten att streama musik också ökar upplevelsen vid varje åktur, säger Thiemo Weinschenk, produktchef för Garmin motorcykelnavigation.

Med zumo 595 kan man styra musik och media från en kompatibel MP3-spelare eller smartphone direkt på pekskärmen – och man kan även streama spellistor man gillar från Spotify.

För att göra föraren mer uppmärksam och bidra till säkrare körning ser zumo till att man får reda på kommande skarpa kurvor, hastighetsförändringar, järnvägsövergångar och skolzoner. Dessutom får man varningar om kommande rödljus och fartkameror med mera.

Med nya zumo och ett kompatibelt headset kan man ringa och ta emot samtal medan man har händerna kvar på styret. Talade köranvisningar kan också höras när emheten paras ihop med ett kompatibelt headset eller hjälm.

zumo 595LM kan kopplas ihop med Smartphone link app från Garmin för många nya motorcykelfunktioner. Till exempel kan man se väderradar, trafikinformation och inkommande samtal vid sidan av kartbilden (smartphone, datauppkoppling och prenumeration krävs). Dessutom kan man låta sina vänner se var man befinner sig i realtid när man är ute och kör, via funktionen LiveTrack.

Skärmarna kan användas med handskar på. zumo 345LM/395LM har en 4,3-tums pekskärm, medan zumo 595LM har en 5-tums transflektiv pekskärm med hög upplösning för ännu bättre synlighet. Alla tre enheterna har livstid kartuppdateringar tillsammans med motorcykelspecifika intressanta platser (POI) såsom serviceverkstäder, återförsäljare etcetera. De nya enheterna har också funktioner som Dynamic Fuel Stop, som räknar ut hur långt bränslet räcker, Service History Log för underhållsdokumentation samt Roundtrip Routing ruttplanering baserat på tid, distans eller plats.

Den nya zumo-serien är kompatibel med Garmin VIRB actionkameror och kan starta och stoppa inspelningen direkt från zumo-skärmen. Man kan också köpa till Tire Pressure monitor Sensorsystem från Garmin och övervaka motorcykelns däcktryck direkt i sin zumo.

Nya zumotrion beräknas finnas tillgängliga i april.
Etiketter: garmin

Produktnyhetsarkiv