Tre lanserar WiFi-samtal

Pressmeddelande från Tre:
Mobiloperatören Tre lanserar WiFi-samtal, en tjänst som kan eliminera dålig inomhustäckning genom att mobilen kopplar upp sig mot lokalt WiFi-nät om ordinarie mobiltäckning inte räcker till. WiFi-samtal kostar inget extra och kan användas av Tres kunder som har fastprisabonnemang och en mobiltelefon som har stöd för tekniken. Tre blir den första operatören i Sverige att lansera WiFi-samtal vilket gör Sverige till ett av de första länderna i Europa där tekniken blir tillgänglig.

Varje dag påverkas tusentals svenskar över hela landet av brisfällig inomhustäckning. Främst beror det på att mobilnätens signaler inte är tillräckligt starka så att täckningen når in i huset genom tak och väggar. Särskilt drabbade är boende i klimatsmarta energihus, de som bor i äldre hus med tjocka betongväggar och företagare som håller till i lokaler med dåliga täckningsförutsättningar.

– Det känns väldigt bra och samtidigt viktigt att fortsätta lansera innovativa lösningar som kan göra våra kunders vardag ännu bättre. Inomhustäckning är en utmaning för alla mobilnät. Vi vet att det finns svenskar som har problem med sin inomhustäckning och därför har vi jobbat intensivt med både teknikleverantörer och mobiltillverkare för att kunna lansera WiFi-samtal, säger Nicholas Högberg, vd på Tre Sverige.

Så fungerar WiFi-samtal
Äger man en av de mobiltelefoner som tillhandahåller WiFi-samtal och har tillgång till ett trådlöst nätverk, kan man ringa och ta emot samtal via nätverket på precis samma sätt som vid ett ordinarie samtal – den enda skillnaden är att samtalet går via WiFi-nätet istället för mobilnätet. De telefoner som kunder initialt kan ringa WiFi-samtal med är alla iPhone-modeller från 5c/5s upp till 6s/6s+, Samsung Galaxy S6/S6 Edge och samtliga Sony Xperia Z5-modeller. Fler telefonmodeller kommer att få stöd för WiFi-samtal löpande.

– Den svenska mobilmarknaden anses av många ligga i teknisk framkant och med WiFi-samtal kommer samtal att bli möjliga även på de mest svåråtkomliga platserna. Att så många som möjligt har tillgång till god mobiluppkoppling i och utanför hemmet är viktigt ur ett samhällsperspektiv och vår förhoppning är att WiFi-samtal är ett steg i rätt riktning, att göra Sverige ännu mer uppkopplat, säger Nicholas Högberg.

WiFi-samtal kallas även för WiFi Calling eller Voice over WiFi och har implementerats med stor framgång av operatörer i både USA och i Storbritannien det senaste året, och hjälper dagligen miljontals användare som tidigare haft problem med dålig inomhustäckning. Tre är den första operatören i Sverige att lansera WiFi-samtal.
Etiketter: tre

Nyhetsarkiv