Smartphone med okrossbar skärm

Varannan sekund splittras en smartphoneskärm och mer än var fjärde lagas aldrig (enligt Motorolas onlineundersökning bland 6019 respondenter över 18 år i september/oktober 2015) och därför har Motorola lagt ned tre års forskning för att ta fram Moto X Force – som de lanserat som världens första smartphone med en garanterat okrossbar skärm, tack vare tekniken Moto ShatterShield.

– Moto X Force kommer att vara en av de mest kraftfulla telefonerna på marknaden och tillför dessutom något helt nytt med sin okrossbara skärm. Aldrig mer behöver du känna paniken komma krypande när du råkar tappa telefonen på marken, säger Joakim Liljedahl, Nordisk Marknadschef för Motorola.

Motorola anger att Moto ShatterShield är ett system av fem lager:
Det första är en yttre lins som skyddar mot repor.
Nästa lager är en inre lins vars genomskinliga yta hindrar skärmen från att spricka.
Därefter följer två tryckkänsliga lager, där den det andra står i reserv om det första skulle gå sönder.
Det sista skärmlagret är en böjbar AMOLED-display (med 2560 x 1440 pixlars upplösning).
Allt hålls samman av en aluminiumschassi.

Moto X Force har bland annat en 5,4 tums display, 21MP kamera med 4K-videoinspelning (samt 5MP kamera på fronten), Qualcomm Octacore processor (Snapdragon 810) samt 3GB RAM-minne och 32GB minne som kan byggas ut med upp till 2TB via microSD-kort. Batteriet anges räcka två dygn med sina 3760mAH och har stöd för trådlös laddning. Det kan även snabbladdas så att det får 13 timmars batteritid på endast 15 minuters laddning (detta gäller ett väsentligt urladdat batteri, och laddtiden ökar i takt med att batteriet laddas).
Moto X Force är 149,8 x 78 x 9,2 mm stor och väger 169g.
Etiketter: moto motorola

Produktnyhetsarkiv