Rekordtillväxt för Deezer i Sverige

Pressmeddelande från Deezer:
Deezer lanserades på den svenska marknaden för två år sedan. Nu presenterar företaget sin svenska användarstatistik för första gången. En genomsnittlig tillväxt på 28 procent fler nya betalande användare per månad gör snart att Deezer är landets snabbast växande musiktjänst. Med en nyfinansiering på nära en miljard kronor och MTG:s tidigare VD Hans-Holger Albrecht vid rodret storsatsar Deezer nu på ytterligare expansion.

Deezer grundades i Paris år 2007 och har sedan dess vuxit till att bli en av världens tre största tjänster för musikstreaming, tillsammans med Spotify och Apple Music. Idag har Deezer 6 miljoner betalande användare i fler än 180 länder. Tjänsten erbjuder drygt 40 miljoner låtar vilket är fler än någon annan aktör i branschen. Jämförelsevis har Apple Music och Spotify cirka 30 miljoner låtar vardera.

Antalet nya betalande kunder hos Deezer växer nu med 28 procent per månad i genomsnitt i Sverige. I den här takten kommer Deezer att vara landets snabbast växande tjänst för musikstreaming till sommaren, med 10 000 nya betalande kunder varje månad. Det är fler än någon annan tjänst för musikstreaming, enligt den statistik som finns tillgänglig offentligt. För att stärka sin position ytterligare satsar Deezer stort på att bli ledande inom all streaming av ljudmaterial, inklusive podcasts, nyheter, underhållning och livestreaming av exempelvis konserter. Det sker genom en nyfinansiering på 935 miljoner kronor från befintliga ägare, med Access Industries och Orange i spetsen.

– Sverige är inte längre monopoliserat av en enda tjänst för musikstreaming. Vi är oerhört glada för att Deezer går så bra i Sverige med tanke på Spotifys starka ställning på sin hemmamarknad. Vårt fokus på ett större musikutbud och mer personliga rekommendationer visade sig vara uppskattat även bland svenskarna. Med hjälp av våra musikredaktörer, rekommendationsalgoritmer och funktionen Flow kan vi anpassa innehållet efter användarnas smak, oavsett om de föredrar att lyssna på radiohits eller är hängivna vinylsamlare, säger Mathieu Molinero, chef för affärsutveckling för Europa, Afrika och Mellanöstern, på Deezer.

Deezer bygger på en månadsprenumeration som ger obegränsad tillgång till över 40 miljoner låtar. Tjänsten erbjuder en mer personlig musikupplevelse än konkurrenterna med hjälp av 50 musikredaktörer som skapar rekommendationer och spellistor, samtidigt som smarta algoritmer anpassar innehållet efter varje enskild användares musiksmak.

Deezer kostar 99 kronor per månad. Genom ett samarbete med mobiloperatören 3 kan 3-kunder få tillgång till tjänsten till ett rabatterat pris.
Etiketter: deezer

Nyhetsarkiv