1:a för 13:e året i rad

Pressmeddelande från Canon:
Canon meddelar att de för 13:e året i följd innehar förstaplatsen på marknaden för digitalkameror med utbytbart objektiv, både när det gäller system- och kompaktkameror*.

År 2003 bröt Canon ny mark med lanseringen av EOS 300D. EOS 300D hade ett konkurrenskraftigt pris, en kompakt och lätt design och tog högsta globala marknadsandel vid introduktionen. Allt sedan dess har Canon fortlöpande lanserat marknadsledande produkter både för yrkesfotografer och konsumentmarknaden. Bland annat den legendariska EOS 5D-serien, som startade med kameran EOS 5D med fullformatssensor och funktioner för filminspelning, och som banade väg för filminspelning med systemkameror.

Under 2015 lanserade Canon flera spännande EOS-modeller, däribland EOS 5DS och EOS 5DS R med världens högsta pixelantal** - 50,6 megapixlar - samt systemkameran EOS M3 utan spegel. 2016 utökade Canon återigen EOS-serien, nu med det nyligen lanserade flaggskeppet EOS-1D X Mark II, en enastående professionell systemkamera för höghastighetstagning med 14 bilder per sekund, samt modellen EOS 80D, en kraftfull och flexibel systemkamera för fotoentusiaster som kombinerar högkvalitativa stillbilder med snabb filminspelning.

Canons omfattande sortiment av EF-objektiv passar hela EOS-serien. I juni 2015 hade 110 miljoner EF-objektiv tillverkats och EF-serien består idag av 98 modeller***.

* Baserat på en undersökning gjord av Canon.
** Bland digitala systemkameror som utrustats med en 35 mm fullformatssensor. I mars 2016, enligt en undersökning utförd av Canon.
*** Inkluderar EF Cinema-objektiv. I februari 2016.
Etiketter: canon

Nyhetsarkiv