Ny iPhone & iPad

Apple presenterade 21 mars en ny mobiltelefon, iPhone SE, samt en ny iPad Pro.

Nya iPhone SE är en efterföljare till iPhone 5s, och behåller föregångarens storlek med 4-tumsskärm men har under skalet uppdaterats med samma 64-bitars A9-chip som iPhone 6s och iPhone 6s Plus.

– iPhone SE är ett nytt, spännande koncept. Vi utgick från en populär, ikonisk design och gjorde om den från grunden. Resultatet är världens snyggaste och kraftfullaste telefon med 4-tumsskärm. iPhone SE har en imponerande 4-tums Retina-skärm, ett avancerat 64-bitars A9-chip med M9-rörelsecoprocessor, längre batteritid, 12 MP iSight-kamera och True Tone-blixt, Live Photos, video i 4K, snabbare LTE och wifi samt Touch ID med Apple Pay. Alla som vill ha en mindre telefon kommer att älska iPhone SE, säger Philip Schiller, Apples vice VD för Worldwide Marketing.

A9-chippet med 64 bitar, som introducerades i iPhone 6s och iPhone 6s Plus, ger iPhoneSE-kunden dubbel processorhastighet och tre gånger så hög grafikprestanda jämfört med iPhone 5s, samtidigt som telefonen är strömsnålare och har bättre batteritid, anger företaget.

Kameran på fronten, som används till exempel vid selfies, är dock inte den 5MP-variant som finns i iPhone 6s och iPhone 6s Plus utan en 1,2MP-kamera.

iPhone SE kommer att finnas i metallfinish i färgerna rymdgrå, silver, guld och rosa guld i 16GB och 64GB utförande och blir tillgänglig i Sverige i början av april.

I april blir även nya 9,7-tums iPad Pro tillgänglig i Sverige. Den nya modellen är lika stor (och väger lika mycket) som iPad Air 2, och skärmen har samma upplösning (2048 1536 pixlar) men iPad Pro har True Tone skärm med bredare färgomfång.

Apple anger att A9X-chippet i iPad Pro har 1,7 gånger snabbare processor och 1,7 gånger snabbare grafikprestanda än iPad Air 2, och andra skillnader är att den nya produkten kan spela in video i 4K, den har 12MP kamera på baksidan samt 5MP på fronten (jämfört med 8MP respektive 1,2MP) och fyra högtalare istället för två.

– iPad Pro är en ny och oumbärlig generation av iPad som ger en fängslande upplevelse och hjälper människor att bli produktivare och få utlopp för sin kreativitet. Den är otroligt snabb, extremt bärbar och känns dessutom fullständigt naturlig att använda med fingrarna, Apple Pencil och Smart Keyboard. Och nu finns den alltså i två storlekar. 9,7-tums iPad Pro har en ny Retina-skärm med True Tone-teknik, ljudsystem med fyra högtalare, blixtsnabbt A9X-chip, 12 MP iSight-kamera, 5 MP FaceTime HD-kamera, snabbare trådlöst och stöd för Apple Pencil och Smart Keyboard. Det är den optimala uppgraderingen för befintliga iPad-användare och en värdig ersättare för PC-användare, säger Philip Schiller.
Etiketter: apple

Nyhetsarkiv