Mesh för snabbare Wi-Fi

Strong Scandinavia A/S har lanserat Strong Wi-Fi Connection Kit Duo 1700 och Strong Wi-Fi Extender 1600, som de första Wi-Fi produkterna för konsumenter som är försedda med Mesh-teknologi.

– Alla känner till problemen omkring dålig förbindelse, och långsam hastighet, vid användning av trådlöst nätverk. Det avhåller många konsumenter från att utnyttja digitala tjänster, som är tillgängliga och som faktiskt erbjuder den valfrihet många önskar. Samtidigt skapar det felinvesteringar och returer på grund av en svår översikt av de trådlösa produkter som finns på marknaden! Detta löser Strong med de första produkterna i vår nya Wi-Fi Streaming kategori, säger Strongs VD Kenn Jensen.

Teknologin Mesh är inte ny, den används i professionella produkter, till exempel på flygplatser och hotell. Strong anger att man är först med att lansera teknologin i produkter till konsumenter, och gör därmed professionell teknologi tillgänglig för alla som har utmaningar med sina trådlösa nätverk.

Installationen anges vara enkel, samtidigt som produkterna kan anpassas för att passa till alla hem, oavsett storlek. Till en början lanseras två produkter.

Strong Wi-Fi Connection Kit Duo 1700 är ett paket som skall leverera exceptionell hastighet mellan router och 4K TV, samtidigt som det uppgraderer alla routers till 5GHz 802.11ac och ökar Wi-Fi täckningen med minst 120 kvadratmeter. Befintliga trådlösa enheter, som stödjer 5 GHz (802.11n & 802.11ac) kan också nyttja det snabba Wi-Fi Mesh nätverket, berättar Strong.

Strong Wi-Fi Extender 1600 är en produkt som utökar den trådlösa Wi-Fi täckningen i hemmet med minst 70 kvadratmeter, med en hastighet på 1600 Mbit/s, och man kan enkelt komplettera med fler enheter om husarean kräver det, förklarar Strong.

Antalet enheter som ansluts trådlöst i hemmet ökar – trenden är att allt skall anslutas till nätverket och vi ser utvecklingen av ”Internet of Things” då tvättmaskiner, spisar och andra vitvaror, också kommer anslutas till hemmanätverket och få förbindelse till Internetet. Det förväntas att omkring hälften av alla enheter som kommer vara anslutna till Internet 2017 kommer vara andra enheter än datorer (enligt Cisco VNI Annual Report 2012-2017).

2014 utgjorde NetFlix över 30 procent av den totala internettrafiken i USA och YouTube stod för 13 procent, och det förväntas (enligt Cisco VNI Annual Report 2012-2017) att streaming av video kommmer utgöra 73 procent av världens samlade internettrafik 2017. Detta ställer större och större krav på våra trådlösa nätverk.
Etiketter: strong

Produktnyhetsarkiv