Fujifilms flaggskepp

Fujifilm har lanserat X-Pro2, som sin bästa, snabbaste och mest avancerade kompakta systemkamera hittills.

Det nya väderskyddade kamerahuset är fullmatat med nyheter så som en nyutvecklad bildsensor, en kraftfullare och mer effektiv processor (X-processor Pro) samt en förbättrad, mer avancerad multihybridsökare med fördelarna från både en optisk och elektronisk sökare, anger företaget, och berättar att den nya bildsensorn och processorn levererar högre detaljrikedom och bättre egenskaper under dåliga ljusförhållanden men också snabbare autofokus och hantering.

X-Pro2 har en nyutvecklad bildsensor (X-Trans CMOS III) med en upplösning på 24MP vilket är den högsta någonsin för X-serien. Sensorn använder Fujifilms färgfilter med ett oregelbundet pixelarrangemang för att effektivt minimera oönskad information, utan att använda ett optiskt lågpassfilter. Tillsammans med den nya högpresterande X-processor Pro blir det, enligt Fujifilm, möjligt att ta bilder med detaljrikedom, färgåtergivning och ISO-egenskaper i klass med sensorer som både är större och har högre upplösning.

Antalet fasdetektionspunkter har utökats på den nya bildsensorn och täcker nu ett större område vilket dramatiskt skall förenkla fotografering av rörliga motiv samtidigt som utläsningen för kontrastavkännande autofokus sker med fördubblad hastighet. Flera andra responstider har också förbättrats avsevärt trots den ökade upplösningen, vilket märks vid uppstart och seriebildstagning.

X-Pro2 har precis som sin föregångare X-Pro1 en unik multihybridsökare där det enkelt går att växla mellan optiskt och elektroniskt läge beroende på motiv och situation. I elektroniskt läge har upplösningen utökats till 2360000 punkter och en maximal uppdateringsfrekvens på 85 bilder/s. Dessutom har tiden som sökaren är svart mellan varje bild halverats ner till 150ms för att göra det enklare att följa och fånga rörliga motiv. Den optiska sökaren har utvecklats och kan nu visa en liten digital bild i det nedre högra hörnet för full kontroll över fokus, komposition, exponering och vitbalans. Det går att visa hela bildutsnittet eller med förstoring (x2,5 eller x6). Det optiska läget har dessutom en funktion för brännviddssimulering som tillkommit för att förenkla valet av objektiv för en viss situation.

X-Pro2 har en robust och väderskyddad konstruktion i magnesium samt dubbla SD-kortplatser. Kamerans nya mekaniska slutare har en kortaste slutartid på 1/8000s och blixtsynkronisering upp till 1/250s. Trots sin snabbhet arbetar den nya slutaren tyst, med låg vibration och har en livslängd på 150000 exponeringar, anger företaget. En valbar elektronisk slutare möjliggör slutartid ner till 1/32000s. Antalet valbara fokuspunkter i AF-läget ”Enskild punkt” har utökats till 273 stycken.
X-Pro2 har sex anpassningsbara funktionsknappar, kan spela in Full HD-video 50p/25p/24p, är försedd med 2,5mm mikrofoningång, har trådlös bildöverföring till smartphones, surfplattor och PC samt möjlighet att fjärrstyra kameran med appen Fujifilm Camera Remote.
Etiketter: fujifilm

Produktnyhetsarkiv