Stilren högtalare

Industridesignern Ross Lovegrove står bakom formspråket på KEFs nya högtalare MUO. Genom att använda material som aluminium i kombination med moderna färgval och avancerad teknik skapas en ny typ av bärbar högtalare som möter högt ställda förväntningar på både ljud och form, anger företaget.

– Vi ser hur svenskar väljer ljudteknik med allt större omsorg och förväntar sig att produkterna ska erbjuda både bra ljud och ett stiluttryck som de kan identifiera sig med. Dessutom ser vi hur högtalare allt mer utgör mittpunkten i hemmet och tjänar både som musikanläggning och inredningsdetalj. Vår nya livsstil kräver dessutom ofta portabla lösningar. Med nya MUO har KEF goda förutsättningar att leda den här utvecklingen, genom att erbjuda både teknik och design på hög nivå, säger Magnus Löndén, VD på Septronic, som är distributör av KEF i Sverige.

KEF meddelar att MUO är ett resultat av tekniska innovationer från företaget, bland annat finns en nyutvecklad miniatyrversion av högtalartekniken Uni-Q (som tidigare endast funnits i en helt annan prisklass) i den nya högtalaren.

– Allt detta tillsammans gör att MUO kan erbjuda en unik upplevelse vad gäller utseende och ljudkvalitet. Den kan vara ditt resesällskap, men klarar att vara den primära ljudkällan i ditt vardagsrum samtidigt som du slipper sladdar och sparar utrymme, säger Michael Johnson, Marknadsansvarig på KEF Audio.

Användare kan styra MUO via dess egna app och dessutom går det att koppla ihop flera högtalare i så kallat ”party-läge”.

MUO kommer till en början att vara tillgänglig i fem olika nyanser: Horizon Gold, Storm Grey, Light Silver, Neptune Blue och Sunset Orange.
Etiketter: kef septronic

Produktnyhetsarkiv