Jonas Samuelson ny chef på Electrolux

Keith McLoughlin har meddelat styrelsen att han önskar lämna Electrolux. Styrelsen har därför utsett Jonas Samuelson till ny VD och koncernchef från och med den 1 februari 2016.

Jonas Samuelson var tidigare chef för affärsområdet Vitvaror Europa, Mellanöstern och Afrika. Han har innan dess varit chef för Electrolux Global Operations och har också innehaft rollen som koncernens ekonomi- och finansdirektör. Jonas Samuelson har arbetat på Electrolux sedan 2008.

– Med ett starkt engagemang från alla medarbetare i Electrolux har vi fortsatt att stärka våra positioner med investeringar inom innovationer som gynnar konsumenten, genom fokus på lönsamma tillväxtområden och genom att kunna dra nytta av vår storlek och vår globala närvaro och integration. Vi har en stark organisation på plats och med en väl förberedd succession är det rätt tidpunkt att lämna över stafettpinnen till Jonas, och för mig att flytta tillbaka till min familj i USA, säger Keith McLoughlin.

– Keith McLoughlin har under sin tid som VD väsentligt bidragit till att stärka Electrolux. Under hans ledarskap har Electrolux framgångsrikt stärkt sina positioner som ett innovativt och globalt företag, samtidigt som den finansiella ställningen har upprätthållits och stärkts. Keiths integritet, engagemang och lojalitet har varit mycket uppskattat. Jag har också uppskattat vårt samarbete och ser fram emot att fortsätta det, säger Ronnie Leten, Electrolux styrelseordförande.

– Styrelsen ser fram emot att Jonas Samuelson tar rollen som VD och koncernchef i Electrolux. Hans fokus är att fortsätta implementera Electrolux strategi att vara ett konsumentfokuserat, innovativt företag med globala skalfördelar. Med Jonas bakgrund och uppnådda resultat är han mycket väl förberedd för att leda Electrolux, fortsätter Ronnie Leten.

Keith McLoughlin kommer kvarstå i en roll som rådgivare åt Electrolux i Nordamerika på konsultbasis.
Etiketter: electrolux

Nyhetsarkiv