En frisk fläkt i köket

Aldrig tidigare har köksfläktar spelat en så stor roll – antingen som blickfång eller för att de är diskreta, menar Miele, vars nya modell DA 2806 kan placeras i taket eller i en nersänkt takmodul över hällen.

De nya, 90 cm breda och endast 50 cm djupa takfläktarna, anges vara nästan osynliga, och de kan inte bara installeras i taket ovanför köksön utan även i tak eller en nersänkt takmodul över häll som är placerad mot vägg.

Med A+ har Mielefläktarna bästa möjliga energi­­­effek­tivi­tetsklass bland köksfläktar. Till den låga energi­förbrukningen bidrar en Eco-motor (likströmsfläkt) och fyra ned­sänkta LED-lampor med lång livslängd. I inten­sivläget, som är bra att använda vid stekning, levererar Mieles takfläktar en maxeffekt på 750 m3/h.

Den nya modell­en är dessutom tyst. För effekt­läge 3, som används ofta, är ljudnivån endast 57 dB (ljudeffekt dB (A) re1pW), anger företaget.

Mielefläktar är utrustade med den intelligenta automatik­funk­tion­en Con@ctivity 2.0, med vilken fläktens effekt automatiskt anpassar sig till matlagningen på hällen.

Den nya takfläkten DA 2806 finns i briljantvitt och rost­fritt stål och kan användas både i frånlufts- och cir­ku­la­tionsdrift. Det är även möjligt att ansluta den till en extern fläkt.
Etiketter: miele

Nyhetsarkiv