Snabbindex: Februari något bättre

ElektronikBranschens snabbindex februari:
Elektronikbranschen har en svag start på året, men i februari var värdet av den totala försäljningen ändå en knapp procent bättre än samma månad ifjol. Sett över årets bägge första månader var dock försäljningsvärdet sju procent mindre än 2015.

– Det är en mörk start på året, men vi ser ändå ljusglimtar. Värdet sett över alla produktgrupper ökar något och stora TV-skärmar samt mobiltelefoner håller ställningarna under februari, säger Klas Elm, VD på ElektronikBranschen.

Actionkameror fortsätter att öka, även om ökningstakten minskat efter den succéartade försäljningen under 2015. Ökningen under årets två första månader är tre procent. Även ljudprodukter fortsätter att öka, trots att fjolårets försäljning var anmärkningsvärt stor, plus sex procent ackumulerat under 2016.

IT-sektorns dåliga trend håller dock i sig. Samtliga produktkategorier visar negativa siffror både för februari och ackumulerat för årets första två månader, jämfört med motsvarande perioder 2015. Då ska man också betänka att försäljningen för surfplattor hade börjat minska redan förra vintern.

Klas Elm
VD, ElektronikBranschen

Snabbindex för februari finns här.

Nyhetsarkiv