Ny vd på Microsoft Sverige

Pressmeddelande från Microsoft:
Joacim Damgard blir ny vd på Microsoft AB med start 1 juni. Han kommer senast från tjänsten som chef för Ericssons verksamhet i Storbritannien och Irland, och dessförinnan var han chef för Ericsson i Thailand samt försäljningschef för TeliaSoneras bredbandstjänster i Sverige.

Sedan 2013 har Joacim ansvarat för Ericssons verksamhet i Storbritannien och Irland med cirka 5000 anställda. Innan Joacims sex år på Ericsson har han innehaft chefspositioner i telekomindustrin under 18 år, bland annat på TeliaSonera, Unisource och Swisscom.

– Jag är väldigt glad över att snart få tillträda tjänsten som vd och över att ha fått förtroendet att leda Microsofts svenska verksamhet. Microsofts starka varumärke och breda produktutbud skapar en unik position både i konsumentledet och som partner för svenska företag. Jag ser fram emot att ytterligare stärka Microsofts position på den svenska marknaden ihop med ledningsgruppen, säger Joacim Damgard.

– Jag välkomnar Joacim till Microsoft och jag är övertygad om att han med sin höga energi, entreprenöriella anda och höga ambitioner är rätt person för jobbet. Han har en gedigen erfarenhet av att jobba med både konsument- och företagskunder, och har dessutom varit partner till oss på både Telia och Ericsson så hans utifrån-in-perspektiv på hur vi arbetar är värdefullt, säger Eric Boustouller, Corporate Vice President Microsoft Western Europe.

Joacim har en civilingenjörexamen från Kungliga Tekniska Högskolan och en MBA från Warwick Business School.
Etiketter: microsoft

Nyhetsarkiv