Huawei & Leica inleder samarbete

Pressmeddelande från Huawei:
Huawei och Leica Camera AG inleder partnerskap som ämnar att ta fotografering med smartphones till nästa nivå. Partnerskapet mellan Huawei och Leica kommer att sträcka sig över forskning och utveckling, design, användarupplevelser, marknadsföring och distribution.

– Vi väljer våra partners noggrant, och med detta extraordinära samarbete erbjuder vi vår breda kundbas och konsumenter de bästa elementen från två specialistvarumärken i harmoni, säger Richard Yu, CEO för Huawei Consumer Business Group.

– Den strategiska alliansen mellan Huawei och Leica Camera demonstrerar viljan hos två snabbt växande och globalt aktiva varumärken som kontinuerligt utmanar vad som är tekniskt möjligt, säger Oliver Kaltner, CEO för Leica Camera AG.

Några milstolpar i närtid som lett till detta samarbete
* 2012 blev Huawei världens tredje största smartphonetillverkare.
* 2014 blev Huawei det första kinesiska varumärket att ta plats den prestigefyllda listan Interbrand Best Global Brands.
* 2015 sålde Huawei som första kinesiska varumärke över 100 miljoner telefoner på ett år.
* Under 2016 kommer Huawei att bygga på denna framgång tillsammans med Leica Camera i ett unikt samarbete.

– Jag är glad och övertygad om att det anrika tyska företaget Leica Camera kommer att ta med sig sina värderingar och omfattande expertis inom optisk ingenjörskonst in i samarbetet med Huawei, för att uppnå bästa möjliga bildresultat inom smartphonefotografering. Vi vill ta smartphonefotografering till nästa kvalitetsnivå, betonar Dr Andreas Kaufmann, majoritetsägare och ordförande i styrelsen hos Leica Camera AG.
Etiketter: huawei leica

Nyhetsarkiv