Topplista vid oväntat besök

Pressmeddelande från Bosch:
Att ha ett städat hem upplevs som viktigt för många och hela två av tre svenskar, 60 procent, säger att de måste ha det städat för att trivas hemma. Även när man besöker vänner vill man ha det rent och städat. Mest ofräscht när man går bort anses ett smutsigt badrum vara (55 procent) och smutsiga underkläder som ligger framme (54 procent). Tätt följt av odör från sopor eller cigaretter. Det visar en ny opinionsundersökning utförd av Bosch.

De egna städvanorna hänger samman med det man förväntar sig av sina vänner. Det man prioriterar att städa vid oväntade besök är sitt badrum, följt av att plocka undan och dammsuga. Undersökningen visar också att så många som nio av tio svenskar skjuter upp städningen. Oftast är det brist på ork (58 procent) eller sociala aktiviteter (27 procent) som sätter käppar i hjulet.

– Vi ser att ett rent hem upplevs som otroligt viktigt för många människor. Men samtidigt skjuter man städningen framför sig av olika orsaker. Det är ett motsatsförhållande som vi försöker motverka genom ett ständigt fokus på produktutveckling för att underlätta vardagen, säger Jimmie Undin, kategoriansvarig för Indoor Cleaning på Bosch.

Överraskande nog saknas orken mest i ensamstående hushåll, till skillnad från hushåll med barn. Även för unga mellan 18-34 år är brist på ork den största anledningen (70 procent) men också sociala medier (15 procent) och mobil-/data-/TV-spel (16 procent) gör att städningen bortprioriteras.

Resultatet visar även att drygt hälften av svenskarna (62 procent) vill kunna lyssna på musik, radio, podcasts eller ljudböcker samtidigt som de städar.

– Att kunna kombinera städningen med andra saker, som att lyssna på musik eller ljudböcker, blir allt viktigare. Därför har vi utvecklat marknadens tystaste dammsugare. Den är så tyst att man till och med kan städa när familjen vilar eller tittar på TV utan att de störs av ljudet, säger Jimmie Undin.

Bosch teknologin SilenceSound System ger en ljudnivå för dammsugaren på enbart 59db.

Siffror från undersökningen:
Det här tycker svenskar är ofräscht när de kommer hem till någon:
1. Smutsigt badrum (55 procent)
2. Smutsiga underkläder som ligger framme (54 procent)
3. Lukt från sopor (48 procent)
4. Cigarettrök/lukt och otömda askkoppar (47 procent)
5. Matrester som ligger framme (38 procent)

Det här prioriterar svenskar att städa om de skulle få besök med kort varsel:
1. Städa badrummet (21 procent)
2. Plocka undan småprylar (18 procent)
3. Dammsuga (17 procent)
4. Plocka undan smutstvätt och kläder (11 procent)
5. Städa köket (9 procent)
Etiketter: bosch

Nyhetsarkiv