Harman tilldelas Volvo Cars utmärkelse

Pressmeddelande från Harman:
Harman International Industries, Incorporated (NYSE:HAR), det ledande företaget inom uppkopplade lösningar för bilindustrin, för både konsumenter och företag, har tilldelats utmärkelsen Volvo Cars Award of Excellence 2015 i kategorin ”Teknik” för ljudanläggningen från Bowers & Wilkins som finns i alla nya Volvo XC90.

Utmärkelsen är ett erkännande för Harman som en av Volvos främsta leverantörer och som även bidragit till Volvo Cars framgång.

Sedan 2008 har Harman i ett globalt samarbete med brittiska ljudspecialisten Bowers & Wilkins tagit vara på mer än 100 års gemensam erfarenhet från ljudbranschen och tillsammans utvecklat bilhögtalarsystem med den bästa tekniken av de två världarna.

Volvo XC90 är den första SUV med inbyggt Bowers & Wilkins-ljudsystem. Det är även världens första inbyggda system som använder Bowers & Wilkins diskantteknik ”tweeter-on-top” för att optimera ljudet och upprätthålla ljuddimensionerna inne i bilen. Volvo XC90s Bowers & Wilkins ljudsystem har också en kompakt förstärkare som innehåller all digital signalhanteringskraft som krävs för att realisera systemets nya och innovativa funktioner. Harman och Volvo Industrial Design har samarbetat för att utveckla dessa olika funktioner och sömlöst integreras med bilens interiör. På så sätt har de skapat ett inbyggt ljudsystem som matchar bilens lyxighet och ger en enastående ljudupplevelse.

– Att finjustera ett billjudsystem är en konst som kräver expertöron, timmar av lyssning och i fallet med XC90, ett omfattande samarbete mellan ingenjörer på Volvo, Bowers & Wilkins och Harman. Vi har jobbat tätt ihop med Volvos erfarna team för att säkerställa att varje högtalare positioneras för optimal akustik och ljudkvalitet. Vi är stolta över att ha utnämnts till en av Volvo Cars främsta leverantörer för vår innovativa teknik som möjliggjorde utvecklingen och succén för Bowers & Wilkins ljudanläggning i Volvo XC90, säger Michael Mauser, President Harman Lifestyle Audio Division.

Volvo XC90s Bowers & Wilkins ljudanläggning har flera väl kända funktioner som exempelvis nautilus-diskanter, Kevlar-membran med baselement samt nästa generations multidimensionella 7.1-kanal surroundljud från QuantumLogic. Ljudanläggningen är inbyggd i bilens sida och noggrant justerat för optimal akustik och ljudkvalitet. För första gången introduceras också Dirac Unison, den senaste ljudtekniken i bilindustrin från Dirac, som genom ett filter gör om en fysisk högtalare till sju virtuella högtalare och optimerar ljudet för de olika sittplatserna i bilen.
Etiketter: harman volvo

Nyhetsarkiv