Succéår för selfiepinnen

Pressmeddelande från Elgiganten:
Att ta mobilbilder av sig själv och sina vänner med hjälp av en selfiepinne har gått från nyhet till självklarhet på mycket kort tid. Under 2015 ökade försäljningen av selfiepinnar med hela 1226 procent jämfört med 2014.

Har du köpt en selfiepinne? En liten teleskopliknande sak som du kan fästa mobilen i och som gör det möjligt att ta bilder på dig själv och andra på längre än en arms avstånd?
Andelen svenskar som kan svara ”ja” på den frågan växte dramatiskt under 2015, i alla fall om man ser till försäljningen hos Elgiganten.

– Det här är definitivt en produkt som tillför ett värde och som kunderna fått upp ögonen för under de senaste året. Under 2015 ökade försäljningen med hela 1226 procent jämfört med 2014. Vi har många populära produkter, men sådana ökningar ser man verkligen inte varje dag, säger Magnus Dahg, Försäljningschef för Telekom på Elgiganten.

– Vi hade en relativt jämnt ökning under första halvan av 2015, men under de sista månaderna exploderade efterfrågan. Under december plockade kunderna på sig sju gånger så många selfiepinnar som de gjorde under hela 2014, säger Magnus Dahg.
Etiketter: elgiganten

Nyhetsarkiv