Erfaren försäljningschef ska stärka SIBAs B2B

Pressmeddelande från SIBA:
SIBAs B2B-försäljning utgör en betydande del av SIBAs totala försäljning och Peter Olsson har anställts för att utveckla och stärka SIBAs arbete på företagssidan.

Peter Olsson har en gedigen bakgrund inom näringslivet med erfarenhet från affärsutveckling, reklam och marknadsföring, försäljning, personalutveckling och en stor utpräglad känsla för kundnöjdhet. Senast kom Peter från en tjänst hos Svegro där han var kommersiell chef med ansvar för såväl marknads- och försäljningsavdelningarna. Dessförinnan arbetade Peter för Coca-Cola i femton år med diverse ledande befattningar.

– SIBA Företag är ett av våra viktigaste kärnområden och vi har det senaste året sett en stor tillväxt inom detta område. Vi vet att potentialen på företagssidan är enormt stor, SIBAs mångåriga leverantörsnät, breda sortiment och utvecklade affärssystem utgör en fantastisk grund att stå på när vi nu tar oss an detta segment med förnyad kraft. Peters härliga personlighet, mångsidiga bakgrund och 25-åriga arbetserfarenhet är ett välkommet tillskott till SIBA-familjen. Han kommer att passa in som handen i handsken, säger Urban Solander, försäljningschef SIBA AB.

Peter Olsson kommer inledningsvis att träffa såväl kunder, leverantörer och medarbetare för att få en bra överblick över nuläget. För att sedan fastställa en handlingsplan för att utöka kundstocken samt öka marknadsandelen på företagssidan.

– Jag brinner för att jobba med människor och har alltid älskat att skapa relationer, något detta arbete kommer att ge mig stor handlingsfrihet att fortsätta med. Efter en kort tid på SIBA så har jag fått en inblick i en ny intressant bransch, mina förväntningar om en härlig företagskultur har redan infriats och fler potentiella kunder har hittat till SIBA Företag. Jag är övertygad om att jag kan bidra med att marknadsföra SIBA Företag på ett effektivt sätt där kunden ska hitta oss i alla kanaler – min ambition är att SIBA Företag ska ha samma utpräglade multikanalstänk som övriga SIBA, säger Peter Olsson, ny försäljningschef SIBA Företag. Och fortsätter; 2016 kommer att bli ett spännande och händelserikt år där jag kommer att säkerställa att fler företagskunder hittar till SIBA.

(Fotot på Peter Olsson är taget av Sebastian Ekstrand, SIBA.)
Etiketter: siba

Nyhetsarkiv