Vilken Lungo är du?

Pressmeddelande från Nespresso:
Nespresso Business Solutions premiumkaffesortiment - Lungo Grands Crus - har slagit igenom på bred front på kontor och arbetsplatser runt om i världen. Beteckningen Lungo kommer från det italienska ordet för lång och syftar på den bryggteknik som används när den välsmakande espresson skapas. En teknik som, i kombination med en större mängd vatten, bevarar kaffets fylliga crema och alla dess aromer och ger en lång rund eftersmak.

Lungo-familjen är ett sortiment med fyra olika personligheter och erbjuder en unik smak för varje Grand Cru:
* Lungo Origin Guatemala är en gourmetblandning av Arabica och Robusta med intensiva toner och en djärv karaktär – kraftfull och balanserad.
* Lungo Forte är en komplex blandning med subtil hint av frukt – elegant och rostad.
* Lungo Leggero är en delikat blandning av lätt rostade bönor med milda toner av jasmin – blommig och uppfriskande.
* Lungo Decaffeinato är det senaste familjetillskottet, ett exklusivt koffeinfritt kaffe med balanserad karaktär – komplex och balanserad.

Nespresso Business Solutions har en omfattande kunskap om kaffekulturen hos kontor och arbetsplatser runt om i världen. Där har man funnit en gemensam nämnare:

– Oavsett vilket land man befinner sig i fattas många inofficiella beslut i den avslappnade atmosfär som uppstår när man samlas kring kaffemaskinen för att fika och ta en paus tillsammans. Och man kan alltid hoppas att ju godare kaffe desto smartare och mer kreativa beslut, förklarar Eva Helmersen, Vd på Nespresso Business Solutions i Sverige.

– Nu vill vi att även de som föredrar koffeinfria alternativ ska få chansen att på ett naturligt sätt kunna umgås och delta i samtalen vid kaffemaskinen, fortsätter Eva Helmersen. Därför har vi uppdaterat Lungo-familjen med ett nytt koffeinfritt recept. Lungo Decaffeinato går från intensitet 2 till 4 och ger ett kaffe med en fyllig textur och subtila söta toner av rostat korn. Lungo Decaffeinato håller samma höga kvalitet som våra övriga Lungo-kaffesorter, men är koffeinfri.

Endast 1-2 procent av världens hela kaffeproduktion uppfyller Nespresso Business Solutions höga krav på kvalitet. Nespressos experter befinner sig ständigt på resande fot på jakt efter de bästa kaffebönorna. Förutom optimal kvalitet ska bönorna också spegla den unika karaktären i regionen där de odlas.

Kombinationen av minutiös hantering och individuell rostningsprocess har skapat de fyra unika Lungo Grand Crus-kaffesorterna. Nespresso Business Solutions driver tillsammans med den oberoende miljöorganisationen Rainforest Alliance miljöprogrammet Nespresso AAA Sustainable Quality Program som fungerar som en plattform för kaffe- och hållbarhetsinnovation.
Etiketter: nespresso

Nyhetsarkiv