Snabbindex: Tung start på året

ElektronikBranschens snabbindex januari:
Inledningen på året var tung för elektronikbranschen. Den totala försäljningen i januari var 13 procent sämre än samma månad i fjol. Till och med den annars pålitliga och viktiga produktgruppen mobiltelefoner visade negativa siffror.

– Vi ser inga tydliga yttre faktorer som förklarar detta, utan vi kan bara konstatera att den svenska hemelektronikbranschen hade en dålig försäljning i januari, säger Klas Elm, VD på ElektronikBranschen.

Actionkameror, som utgör merparten av kategorin Videokameror, är det lysande undantaget. Försäljningen under januari var fem procent bättre än motsvarande månad förra året. Fjolårets raket, trådlöst ljud, visade också fortsatt fin försäljning och det ledde till att hela kategorin Audio slutade på samma försäljning som under januari 2015. Hela IT-segmentet hade en dålig månad med negativa siffror i samtliga produktkategorier.

Klas Elm
VD, ElektronikBranschen

Snabbindex för januari finns här

Nyhetsarkiv