Premiär för nya kanalen TV3 Sport

Pressmeddelande från MTG:
MTG Sverige presenterar en ny dedikerad sportkanal med namnet TV3 Sport. Kanalen lanseras i april och kommer att erbjuda sport i världsklass med direktsändningar från starka rättigheter som Serie A, La Liga, NHL och Speedway GP. TV3 Sport blir även ny hemvist för amerikanska fotbollsserien NFL och handbollens Champions League.

– Det är med stolthet vi nu breddar vårt kanalutbud och med TV3 Sport adderar vi ytterligare en byggsten till vår ambition att leverera sport i världsklass på tvärs av plattformar, säger Anders Jensen, VD för MTG Sverige.

Den nya kanalen TV3 Sport breddar utbudet för MTG Sverige som redan har de linjära kanalerna TV3, TV6, TV8, TV10 samt Viasats premiumkanaler. Då en rad stora sporträttigheter förvärvats och förlängts under senaste året har mediehuset en möjlighet att direktsända ännu mer sport i världsklass.

– Nu när vi har mer sport än någonsin, och flera av de största sporträttigheterna i världen, vill vi erbjuda våra många sportintresserade tittare ett ännu bredare utbud och fler sändningar av högsta kvalitet samtidigt som vi också erbjuder våra annonsörer access till ett starkt premiuminnehåll och ökad räckvidd, säger Anders Jensen.

TV3 Sport, som blir en HD-kanal, lanseras under april och ingår i utbudet för de kunder som har Viasat Silver Sport eller Viasat Guld. TV3 Sport kommer också att visa ett urval av matcher från högklassiga fotbollsrättigheter som Champions League, La Liga och Serie A. Det kommer även att bjudas på utvalda matcher från världens bästa hockeyliga NHL och TV3 Sport kommer att agera supportkanal vid större evenemang. Viasat Fotboll/HD och Viasat Hockey/HD kommer dock fortsatt vara huvudkanal för ovanstående rättigheter, och visa matcherna av absolut störst intresse.

Det är även klart att TV3 Sport blir ny huvudkanal för spektakulära amerikanska fotbollsserien NFL, handbollens Champions League och basketens Euroleague.

– När det kommer till spets, bredd och omfattning är 2016 det starkaste året i det här företagets historia. Med TV3 Sport når vi ut med flera av våra tunga rättigheter, det är en kanal som gör skillnad och sätter starkt avtryck, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

Innehållet på TV3 Sport kommer även att finnas på streamingtjänsten Viaplay, där alla MTGs sportsändningar finns samlade online.
Etiketter: mtg tv3 sport

Nyhetsarkiv