Gaggenau firar ”333 år av skapande”

Pressmeddelande från Gaggenau:
Under 2016 firar Gaggenau sitt 333-årsjubileum över hela världen, där man hyllar varumärkets rika arv och utveckling sedan grundandet år 1683. Gaggenau kommer att uppmärksamma denna extraordinära händelse i april på EuroCucina 2016 i Milano. Besökare kommer att tas med på en resa i företagets otroliga historia och få en glimt av dess framtid i och med en exklusiv lansering av en framtida ikon.

– Det är extraordinärt att tänka sig att Gaggenau har utvecklats under 333 år, men att våra varumärkesvärden inte har ändrats sedan företagets start i 1683. Den pågående strävan efter äkthet och kompromisslös kvalitet har format Gaggenaus identitet så starkt; vårt arv är en viktig del av vårt DNA idag. Därför använder vi detta jubileum till att samtidigt fira det förflutna, nuet och framtiden och är mycket glada att kunna lansera en ny framtida ikon som symboliserar detta; en modern, innovativ design som visar ett traditionellt och tidlöst hantverk, säger Sven Schnee, internationell chef för Gaggenau.

Mottot ”333 år av skapande” kommer att lanseras över hela världen och lägga till en lokal krydda till firandet.

År 1683 grundades en järnsmedja i staden Gaggenau djupt inne i Schwarzwaldskogen. I takt med att efterfrågan ökade utökades antalet produkter. I slutet av 1800-talet gick Gaggenau vidare från jordbruksmaskiner till tillverkning av Badenia-cyklar och emaljerade reklamskyltar. Kunskaperna om emaljering som förvärvades under denna period gav Gaggenau ett försprång och den första emaljerade ugnen skapades. År 1931 förvärvades företaget av familjen von Blanquet och 1956 förverkligade sonen Georg, inspirerad av sin matlagningspassion, konceptet med skräddarsydda kök med inbyggda, tekniskt perfekta och användarvänliga hushållsapparater. En ny era inleddes för Gaggenau.
Etiketter: gaggenau

Nyhetsarkiv