Experter vill revolutionera vitvarumarknaden

Pressmeddelande från Vitvaruexperten.com:
Den 21 januari 2016 slog Vitvaruexperten.com officiellt upp portarna. Från och med nu kan hela Sverige handla vitvaror och hushållsapparater från flera olika varumärken i en nätbutik med utpräglad expertprofil. Vitvaruexperten utlovar certifierad rådgivning, konkurrenskraftiga priser och ”livspusselanpassade” hemleveranser.

Nykomling med kompetens i ryggen
Vitvaruexperten må vara ett nytt namn i branschen, men detsamma kan inte sägas om namnen bakom företaget. Grundare är Mikael Hagman, tidigare VD för Sony i Sverige och senast Sverigechef på Media Markt, tillsammans med Christian Kahlson och Marcus Höglund, med bakgrunder inom bland annat Media Markt, ONOFF och LG. Verkkokauppa.com Oyj, som är börsnoterat och en av Nordens största e-handlare, är en av huvudägarna till Vitvaruexperten.

– Jag och mina medgrundare har under flera år upplevt att det saknas något på den svenska vitvarumarknaden. Någon som erbjuder ett stort urval av leveransmöjligheter och tjänster. Någon som genom sin erfarenhet och expertis gör urvalet lättare för kunden, och samtidigt pressar priserna, säger Mikael Hagman, VD.

Expertis efterfrågas
Expertis och kundservice är två av Vitvaruexpertens hjärtefrågor. Butikens certifierade kundrådgivare har minst 5 års erfarenhet av att jobba med vitvaror, vilket garanterar specialistkunskap. Eftersom Vitvaruexperten enbart säljer vitvaror och hushållsapparater kan de nischa sig inom sitt område och bli just ”experter”.

– Vitvaror är ett område som de flesta har ganska lite kunskap om. Som kund är man ofta beroende av butikens råd, och den bästa rådgivningen är både professionell och objektiv, menar Mikael Hagman.

Vitvaruexperten löser livspusslet
Genom ett fördjupat samarbete med Bring har Vitvaruexperten ”livspusselanpassade” hemleveranser, vilket innebär att kunden själv kan välja dag och tid för sin leverans direkt i kassan.

Intervallerna skiftar lite beroende på var i landet man bor, men alla ska kunna boka en tid med ett intervall på 2-4 timmar, mellan kl 8-22. Inom Stockholm finns möjligheten att välja ett tidsfönster på enbart en timme, något som få konkurrenter kan erbjuda.

Vitvaror tar steget ut på nätet
Hittills har e-handeln med vitvaror och hushållsapparater varit relativt liten i Sverige, jämfört med exempelvis England och Danmark. Det vill Vitvaruexperten ändra på.

– Vissa tycker kanske att e-handel inte känns lika pålitligt som fysisk handel, kanske för att man tvivlar på rådgivningen som erbjuds på nätet. Det är precis det vi vill ändra på. Att handla hos oss ska vara precis lika tryggt som att handla i butik, samtidigt som priserna är lägre och utbudet större, säger Mikael Hagman.
Etiketter: vitvaruexperten

Nyhetsarkiv