Elgiganten varnar för falska erbjudanden

Pressmeddelande från Elgiganten:
Just nu florerar en del falska erbjudanden och undersökningar i form av e-postmeddelanden och sms som ser ut att komma från Elgiganten. Elgiganten har däremot inget med utskicken att göra och uppmanar till allmän försiktighet.

Mottagaren av mejlet eller sms:et påstås vara en av få utvalda som har chansen att köpa en TV för 1 eller 5 kronor alternativt möjligheten att vinna presentkort till ett värde av fem tusen kronor. Mottagaren måste däremot besvara ett antal frågor och/eller uppge personliga uppgifter för att få ta del av erbjudandet. Elgiganten vill nu varna mottagare för att klicka sig vidare och uppmuntra till allmän försiktighet när det kommer till den här typen av erbjudanden.

– Vi får dagligen frågor från människor som har mottagit utskick och som undrar om det verkligen kommer från oss, men det här är inget vi står bakom över huvud taget. Vi vill därför uppmana till allmän försiktighet och rekommenderar alla att förhålla sig kritisk till den här typen av utskick, säger Niclas Eriksson, VD på Elgiganten.

Rent grafiskt är mejlen utformade för att se ut att komma från Elgiganten. Genom att föra muspekaren över avsändaren kan man däremot se den faktiska avsändaradressen.

– Det här är olovligt utnyttjande av vårt varumärke och en brottslig handling. Vi följer upp varje enskilt fall och vidtar åtgärder men det är otroligt svårt att få stopp på. Just därför är det så viktigt att människor är uppmärksamma. Du kan i de allra flesta fall lita på din magkänsla. Får du ett erbjudande som verkar suspekt eller för bra för att vara sant så är det förmodligen också det, säger Niclas Eriksson.

Öppna inte bifogade filer och klicka inte på några länkar i mail som du känner dig tveksam till. Delge inte heller kontouppgifter eller annan personlig information.
Etiketter: elgiganten

Nyhetsarkiv