Samsung och Vertical letar startups

Pressmeddelande från Samsung:
Vertical erbjuder ett fyra månader långt accelerator-program för startups inom hälsa och träning. Genom programmet vill de hjälpa unga företag att växa och kommer därför erbjuda föreläsningar, kurser och workshops i bland annat affärsutveckling, finansiering och design.

Genom utvalda mentorer med särskild expertis inom området kommer deltagarna att coachas till att nå sin fulla potential. De utvalda startup-företagen får samtidigt möjlighet att under pågående program arbeta i Verticals moderna lokaler i Otaniemi, som är Helsingfors innovationscentrum.

Accelerator-programmet har ett tydligt fokus på tillväxt och skalbarhet, design och användarupplevelse, distribution och kundförvärv. I slutet av programmet investerar Vertical upp till 150000 EUR i de mest lovande idéerna och företagen.

– Kort kan man säga att Vertical hjälper entreprenörer att både utveckla sitt företags produkter och idéer och identifiera möjliga distributionspartners för att de ska kunna växa. Tack vare ett nära samarbete med näringslivet kan vi erbjuda en direkt dialog med branschen. Genom vårt partnerskap med Samsung får deltagarna tillgång till den absolut senaste teknologin samtidigt som de får många nya kontaktytor på den globala marknaden, säger Kenneth Salonius, grundare av Vertical.

För Samsung har samarbetet med Vertical resulterat i att de genom ett nordiskt licensavtal, implementerat startup-företaget Firstbeats innovation för att mäta pulsen i sina mobiltelefoner, surfplattor och wearables på den globala marknaden.

– Vi är stolta över att få vara med och bidra till utvecklingen av nya tekniklösningar inom hälsoområdet. Partnerskapet med Vertical ligger helt i linje med Samsungs nordiska strategi om att stötta unga entreprenörer och bidra till att skapa en bättre värld full av rikare digitala upplevelser, säger Elin Wallberg,ansvarig för Corporate Citizenship på Samsung Norden.

Ett framgångsrikt projekt från Verticals accelerator-program är företaget Fjuul och deras app som gör dagliga aktiviteter till meningsfull träning. Under hösten 2015 fick Fjuul möjligheten att arbeta med Verticals huvudpartner Samsung.

– Tillsammans med Samsung utvecklade vi en version av vår app för androidenheter bland annat till den nya smartklockan Samsung Gear S2. Samsung är en stor aktör på marknaden och genom vårt samarbete fick vi möjlighet att nå ut till en bredare publik. Nu kan vi hjälpa ännu fler människor att vara hälsosamma i vardagen, säger Matti Räty, CTO på Fjuul.

Ansökningsperioden för Verticals Spring 2016 Program avslutas den 31 januari.
Etiketter: samsung vertical

Nyhetsarkiv