Mer än en tredjedel av onlineköpen mobila

Pressmeddelande från Adyen:
Adyen, ett globalt teknikföretag inom betallösningar, har släppt den kvartalsvis återkommande rapporten Mobile Payments Index (MPI) som granskar nätbaserade mobila betalningar i de transaktioner som görs hos Adyens omfattande kundbas. Rapporten för det fjärde kvartalet 2015 (oktober-december) visar att mer än en tredjedel (34 procent) av webbläsarbaserade transaktioner via nätet nu görs från en mobil enhet, jämfört med drygt 30 procent föregående kvartal.

För Sverige har transaktionerna via mobila enheter ökat med 3,1 procentenheter under 2015 (januari-december). Toppnoteringen för svenska marknaden skedde under oktober 2015 då webbläsarbaserade onlineköp via en mobil enhet stod för hela 38,4 procent.

– Mobila betalningar, både i appar och webbaserade, driver tillväxten av e-handel. När konsumenter över hela världen i första hand väljer mobilen för e-handel, är det tydligt att en ”mobile-first” strategi för betalningar är nödvändig. Denna trend är extra tydlig i Sverige, som länge legat i framkanten med en hög andel mobila betalningar, säger Jussi Lindberg, ansvarig affärsutveckling för Adyen i Norden och Baltikum.
Etiketter: adyen

Nyhetsarkiv