Nya musikappar från Apple

Pressmeddelande från Apple:
Apple presenterade 20 januari ett nytt tillskott och en stor uppdatering av serien med iOS-appar för musikskapande. Nu blir det enkelt för användare att utveckla sin musikaliska ådra och skapa ljuv musik överallt. Med den helt nya appen Musikmemon kan musiker och låtskrivare snabbt fånga, ordna och utveckla låtidéer direkt på iPhone. En omfattande uppdatering av GarageBand för iOS introducerar dessutom flera nya funktioner, däribland Live Loops som är ett kul sätt attskapa musik som en riktig DJ med bara en iPhone eller iPad.

– Musiker runtom i världen, från stora artister till amatörer, använder Apples enheter till att skapa fantastisk musik. Med hjälp av den nya innovativa appen Musikmemon kommer de att kunna fånga sina låtidéer på iPhone och iPad direkt när inspirationen slår till. GarageBand är världens populäraste app för musikskapande, och tack vare den här uppdateringen kan vem som helst enkeltutveckla sin musikaliska talang med hjälp av kraftfulla nya Live Loops och Drummer-funktioner. Uppdateringen innehåller även stöd för den stora skärmen på iPad Pro och 3D Touch på iPhone 6s och iPhone 6s Plus, sade Philip Schiller, Apples vice VD för Worldwide Marketing.

– Ibland hinner jag helt enkelt inte skriva ner mina idéer, så hittills har jag använt Röstmemon och Anteckningar för att snabbt fånga låtar innan jag glömmer bort dem. Musikmemon är som en superkombination av de två apparna. Jag blev oerhört imponerad när jag insåg att Musikmemon kan förvandla en enda gitarrslinga till en hel komposition med en skön, virtuell trummis och komp med ståbas eller elbas. Det var som om en artificiell musiker hade läst mina innersta tankar, förklarade Ryan Adams, sångare, låtskrivare och producent.

Musiker och låtskrivare runtom i världen har använt sig av appen Röstmemon på iPhone för att snabbt fånga sina idéer, och flera hitlåtar började som just röstmemon. Inspirationen till den nya appen Musikmemon hämtades från Röstmemon och tar användningen ett steg längre med funktioner för musiker som utvecklats specifikt för låtskrivande och utveckling av musikaliska idéer. Med Musikmemon kan du spela in ett musikinstrument i okomprimerat format med hög kvalitet via den inbyggda mikrofonen på iPhone. Sedan kan du namnge, tagga och betygsätta inspelningen för att börja bygga upp ett bibliotek med låtidéer. Appen kan analysera rytm och ackord i inspelningar med akustisk gitarr och piano och omedelbart lägga till trummor och basgång som utgör ett virtuellt, anpassningsbart kompband som spelar med i låten. Musikmemon kan till och med ta fram noter utifrån de ackord som spelas. iCloud gör dina musikmemon tillgängliga på alla dina Apple-enheter så att du kan öppna dem i GarageBand eller Logic Pro X och bygga vidare på dina låtar. Musiker kan enkelt skicka sina idéer via e-post eller dela dem med sina fans via Apple Music Connect.

Appen Musikmemon kan laddas ner gratis från App Store och är kompatibel med iPhone 4s och senare samt iPad 2 och senare. GarageBand 2.1 för iOS följer med nya iOS-enheter med lagringsutrymme på 32GB eller mer, finns som gratis uppgradering för befintliga användare med kompatibla enheter med iOS 9 eller senare och finns att köpa på App Store.
Etiketter: apple

Nyhetsarkiv