Intel skapar framtidens arbetsplats

Pressmeddelande från Intel:
Intel meddelar att 6:e generationens Intel Core vPro-processorfamilj nu finns tillgänglig. Den senaste versionen av Intels Core vPro-processorer möter de krav på säkerhet och produktivitet som större företag ställer idag. Detta är möjligt bland annat genom nya lösningar för säker autenticiering samt bättre prestanda och samarbetsmöjligheter i 2-i-1- och Allt-i-ett-enheter, Ultrabooks samt de senaste stationära datorerna.

Hackare hittar ständigt nya sätt att bryta sig in i äldre datorer genom att stjäla användares inloggningsinformation och därmed skaffa sig rättigheter i organisationers IT-miljöer. Idag beror mer än hälften av alla dataintrång på missbrukade eller stulna inloggningar. Äldre datorer som använder lösenord med åtta tecken och som måste bytas var tredje månad fungerade bra för tio år sedan men dagens allt mer sofistikerade hacker-metoder kräver bättre säkerhet än så.

För att möta dessa hot visar Intel nu upp Intel Authenticate, en helt ny säkerhetslösning för företag. Lösningen är ett hårdvarustött system för multifaktor-autentisering som ger ökat identitetsskydd på datorer vilket gör dem mindre sårbara för attacker som siktar in sig på inloggnings- och identitetsuppgifter.
Intel Authenticate verifierar användares identiteter genom en kombination av upp till tre faktorer. Dessa faktorer kan vara en PIN-kod samt användarens mobiltelefon och fingeravtryck. IT-avdelningen kan välja från flera faktorer för inloggning vilka bygger på företagets regler och vilket gör att de inte längre behöver förlita sig på att användarna ska komma ihåg långa och komplicerade lösenord. Intel Authenticate är kompatibelt med Microsoft Windows 7, 8 och 10 och finns att hämta hem i en förhandsversion.

Bättre sätt att mötas
Sättet på vilket företag arbetar över landsgränserna förändras men verktygen för att hålla effektiva möten har inte hållit jämna steg med den allt mer utspridda arbetskraften. Intel introducerar nu nya uppdateringar för Intel Unite som möjliggör smartare och mer uppkopplade för möten på arbetsplatsen. Uppdateringarna inkluderar bland annat bättre anslutningsmöjligheter för video så att deltagare inte behöver leta efter rätt adapter. Deltagare kan enklare och säkrare se och interagera med innehåll oavsett om de sitter i mötesrummet eller är anslutna på distans. Användare kan starta möten omedelbart med hjälp av nya eller redan befintliga bildskärmar eller projektorer. Samtidigt ger automatisk nedkoppling och integrering av Skype for Business användare en helt sömlös mötesupplevelse.

Hjälp att växa
För de mindre företagen erbjuder Intel företagets Intel Small Business Advantage (Intel SBA), som är en lättanvänd lösning som hjälper småföretagare att skydda och expandera sina företag. Det ger tillgång till ett enkelt och centraliserat sätt att ansluta och dela information i kombination med automatiska säkerhetsfunktioner och uppdateringar. Intel SBA innehåller samarbetsfunktioner såsom chat och delning av filer samt säkerhetsfunktioner i form av bland annat ett USB-lås som hjälper småföretagare att ha kontroll över sin information.

Nya enheter med 6:e generationen
Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, Panasonic och Toshiba lanserar företagsförberedda enheter med de nya Intel-processorerna. Företag kan välja från ett stort urval av formfaktorer och modeller inkluderande allt från 2-i-1- och stationära Allt-i-ett-enheter, Ultrabooks, ultratunna bärbara samt mini-PC-modeller som har tagits fram för att fungera i de flesta arbetsmiljöer och möta behoven från organisationer i alla storlekar.
Etiketter: intel

Nyhetsarkiv