En riktig Design-TV

Sedan ett tag finns Samsungs nya Serif TV att beställa i Sverige. TV:n är designad av den franska designduon Ronan och Erwan Bouroullec, och visades för första gången på Londons Designfestival i september 2015.

Serif TV är designad för att fungera som en fristående möbel i hemmet, och profilen skapar siluetten av ett versalt I. Den typografiska seriffen utgör en bas för TV:n att stå på och bildar samtidigt en hylla på toppen av TV:n. Baksidan täcks av ett avtagbart tyg som döljer alla uttag för att ge ett elegant utseende från alla vinklar.

– Vi är väldigt förväntansfulla att se hur mottagandet av vår nya Serif TV blir. Framförallt ska det bli intressant att se hur konsumenterna väljer att placera den i sina hem. Den tygbeklädda baksidan i kombination med det faktum att TV:n kan placeras fristående erbjuder helt nya möjligheter till möblering av TV:n i hemmet, säger Magnus Nilsson, produktchef för TV på Samsung i Norden.

Serif TV finns i tre olika storlekar – 24” vit eller röd, 32” och 40” vit eller mörkblå. SerifTV går att beställa online på www.seriftv.com och visas upp hos utvalda samarbetspartners – i skrivande stund hos Asplund i Stockholm, NK i Göteborg och Olsson & Gerthel i Malmö.
Etiketter: samsung

Produktnyhetsarkiv