CES har satt nytt rekord igen

Pressmeddelande från CTA:
Världens största och viktigaste utställning för konsumentelektronik registrerade över 170000 besökare från 150 länder och över 3800 utställare: CES 2016 visade att teknologin inte bara handlar om produkter och tjänster utan också om att gestalta världen bättre och trevligare.

CES2016 avslutades med en rad av rekord som mest omfattande CES någonsin – och är en ojämförlig chans för små och stora företag att presentera innovationer för hela världen.

Över 3800 utställare visade på en utställningsyta av 186000 kvadratmeter sina nyaste teknologier. CES 2016 innehöll världens väsentliga teknologiområden och presenterade de nyaste produkterbjudanden och teknologierna som förbinder världen, förbättrar livet och hjälper att lösa globala utmaningar.

Fler än 170000 branschspecialister och pressrepresentanter - däribland 50000 utifrån USA - hade församlats till teknologibranschens toppevenemang som konstant förändras.

– På CES 2016 kunde alla se att teknologi inte bara handlar om enskilda produkter eller tjänster – den handlar om att förbättra vår värld och att skapa framtidsutsikter. Det var otroligt inspirerande att se hur bekanta och okända teknologiföretag träffades för brainstorming, partnerskap och samarbete för att göra affärer och att lösa globala utmaningar. Teknologi beträffar alla områden i vårt liv idag: från förbättring av arbetsprestation till sättet, hur vi sover. Den sörjer för säkerhet i vägtrafiken och i vårt hem, förebygger sjukdomar och hjälper i deras behandling. CES har stärkt sin position som global mötesplats som visar tiotusentals metoder och teknologier för att förändra världen, sade Gary Shapiro, president och styresman av Consumer Technology Association (CTA), före detta Consumer Electronics Association (CEA).

Från torsdag 5 januari till söndag 8 januari 2017 kommer CES till Las Vegas igen.
Etiketter: cta ces

Nyhetsarkiv