Xerox utökar samarbete med CGI

Pressmeddelande från Xerox:
Xerox utökar sitt samarbete med CGI och tecknar ett nytt avtal som innebär att Xerox tar över CGI:s verksamhet för printproduktion. Det nya avtalet, som löper på 7 år, inleddes den 1 januari 2016.

CGI är Sveriges ledande IT-tjänsteföretag och erbjuder helhetslösningar inom IT och affärsprocesser. För att säkerställa konkurrenskraftighet över tid har CGI valt att lägga ut sin svenska printverksamhet till Xerox, som sedan den 1 januari 2016 tagit över ansvaret för produktion, medarbetare, lokaler och utrustning. CGI kommer fortsatt ansvara för relationen med sina slutkunder.

– CGI:s strategi är att tillhandahålla ett starkt helhetserbjudande, och därför vill vi säkerställa att våra kunder även i framtiden får tillgång till konkurrenskraftiga printtjänster. Samarbetet med Xerox kommer att ge våra kunder tillgång till världsledande teknologi och nya innovativa lösningar inom dokumenthantering, säger Johan Ripe, ansvarig för BPS (Business Process Services) på CGI Sverige.

Xerox och CGI har flera samarbeten på ett internationellt plan, både som kund och leverantör och som strategiska partner. Inom ramen för produktionsprint tog Xerox framgångsrikt över en liknande verksamhet från CGI i Finland år 2012.

– CGI och Xerox har en nära relation internationellt och vi känner varandra väl. Med det utökade samarbetet i Sverige kan CGI fokusera på sin kärnverksamhet medan vi tar hand om och utvecklar tjänsteerbjudandet inom print, säger Stefan Ivarsson, VD för Xerox Sverige.
Etiketter: xerox cgi

Nyhetsarkiv