Introduktion till HiFi-vinylen

Audio-Technica har lanserat AT-LP5, som en absolut milstolpe inom sin genre, som mer än väl bevisar att det går att göra en tillförlitlig och snyggt designad HiFi-skivspelare som håller en mycket hög klass utan att kosta en förmögenhet.

AT-LP5 är en direktdriven skivspelare som levereras med AT95EX Dual Moving Magnet cartridge pickup. LP5:s J-formade tonarm, som hjälper till att minimera spårfel, är baserad på Audio-Technicas ursprungliga design från 1960- och 70-talet. Den har 33 1/3 och 45 varvs hastighet.

Skivspelaren - som väger drygt 10 kg - har såväl Phonoutgång som Line Stereo utgång (den har inbyggd RIAA-förstärkare) och dessutom en USB-utgång – den levereras med Audacity-mjukvara som gör det möjligt att överföra vinylmusik till en Mac eller PC.

– LP5 är en Hi-Fi-skivspelare som erbjuder en upplevelse långt utöver vad kunderna förväntar sig vid det priset. Audio-Technica har varit innovativa inom vinylbranschen ända sedan 1962. Vår kunskap och professionella erfarenhet betyder att vi är redo att lansera en skivspelare som kan återge en artists uppträdande bättre än någonsin tidigare i denna prisklassen, säger Audio-Technicas europeiske VD, Richard Garrido.

LP5 är i hög grad en riktigt klassisk Audio-Technica skivspelare, men utan att ignorera ny teknik som gör upplevelsen ännu bättre och smidigare, anger Bergsala Handic AB, som marknadsför och säljer Audio Technicas konsumentprodukter.

Produktnyhetsarkiv