Konsumentversion av Gear VR

Samsung har släppt sin första konsumentversion av Gear VR, och den är kompatibel med Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, S6 och S6 edge. Varje telefons super AMOLED-skärm och prestanda anges bidra till en fantastisk virtual reality-upplevelse.

– Samsung har sedan länge legat i framkant vad gäller mobila upplevelser och ”Gear VR Innovator Edition” som släpptes förra året var inget undantag. Vi ser virtual reality som nästa stora plattform och är väldigt stolta över att kunna leverera nya Gear VR tillsammans med vår partner Oculus. En produkt som riktar sig mot konsumenter och som vi tror kommer att sätta standarden inom segmentet, säger Conny Lindström, produktchef för wearables på Samsung Nordic AB.

Nya Samsung Gear VR är 22 procent lättare än föregående ”Gear VR Innovator Edition” och har en ny skumkudde för ett bekvämt användande. Den tryckkänsliga plattan, med vilken man styr Gear VR, har också förbättrats och ger nu användaren bättre kontroll när man tittar på film, spelar eller njuter av 360-video.
Samsung Gear VR är utrustad med accelerator, gyrosensor och närhetssensor (känner av när en telefon sätts i). Gear VR mäter 201,9 x 116,4 x 92,6mm och väger 310g. Enhetens Field of Vision (synfält) är 96 grader.
Etiketter: samsung

Produktnyhetsarkiv