Virtuella skådespelare på teaterscenen

Pressmeddelande från Intel:
Royal Shakespeare Company har aviserat en nyproduktion av Stormen, en av William Shakespeares sista pjäser, som kommer att produceras i samarbete med Intel och det ledande motion capture-företaget The Imaginarium Studios. Företagen kommer att kombinera sin passion för berättande och toppmodern teknik genom att skapa en revolutionerande produktion som en del av RSC:s vinterrepertoar 2016.

Samarbetet kommer att förena RSC teaterkunnande tillsammans med Intels digitala innovation och Imaginariums kompetens. Resultatet kommer att tänja på gränserna för vad som är möjligt inom teater och skapa en verkligt innovativ uppsättning för en ny generation och för att fira Shakespeares 400-årsjubileum.

För allra första gången kommer motion capture-teknik att användas för att väcka liv i en animerad karaktär direkt på scenen hos Royal Shakespeare Theatre. Nu kan skådespelare för första gången spela mot en virtuell karaktär. Den första karaktären som får liv på scen genom samarbetet är anden Ariel.

Tekniken fungerar genom att fånga en skådespelare ansiktsuttryck och rörelser, vilket säkerställer att skådespelarens hela framträdande översätts till den animerade karaktären. Tekniken är mest känd från filmer och spel, men tillsammans har RSC, Intel och The Imaginarium lagt ner mer än ett år av forskning för att göra det möjligt för digitala karaktärer att få liv på scenen och interagera med skådespelarna i realtid.
Etiketter: intel

Nyhetsarkiv