3D Audio

Pressmeddelande från Sennheiser:
På CES2016, presenterade Sennheiser ett strategiskt fokus på 3D omslutande ljud, en banbrytande teknik som utlovar det ultimata för ljudinspelning och återgivning.

– 3D audio är den nya frontlinjen för excellens, gjort för att omvandla lyssningsupplevelsen för användare av ett brett spektrum av applikationer, från virtual reality gaming till ljudinspelning och broadcast. Vi har varit aktiva inom detta område en tid med 9.1 mixning och inspelning samt audiodesign för utställningar med höga ambitioner. Vi ökar nu våra ansträngningar rejält för att introducera denna fantastiska ljudkvalitet för nya produkter och användningsområden och möjliggör för användarna att uppleva och skapa formerna för framtidens ljudupplevelser, säger Daniel Sennheiser och Dr. Andreas Sennheiser.

Sennheisers nya 3D audioprodukter och aktiviteter kommer att bära det nya varumärket AMBEO.

3D omslutande ljud blir ett allt mer vanligt val av format inom professionell inspelning, mixning och lyssnande. Kompositören, producenten och musikern Simon Franglen, välkänd för sitt arbete med filmerna Titanic, Avatar, och nu senast Spectre, kommenterade: “Varje gång jag gör en omslutande mix märker jag hur mycket tydligare jag kan höra vad som händer på ett spår. Det extra uppspelningsutrymmet ger individuella röster och instrument utrymme att andas på ett sätt som en stereomix aldrig kan uppnå. 3D audio ger lyssnaren en helt ny upplevelse. Inte bara att de kan befinna sig inne i musiken, utan de ges möjlighet att verkligen höra detaljerna och det arrangemang som musikerna, arrangörerna och producenterna lagt in i inspelningarna. Även som professionell har jag lyssnat till spår som jag har trott jag känt väl och upptäckt så mycket mer än en stereo eller monomix kunnat ge mig. När du en gång hört detta förändras musiken för alltid.”
Etiketter: sennheiser

Nyhetsarkiv