AOC och MMD fortsätter att växa i Norden

Pressmeddelande från AOC & MMD:
AOC och MMD har under det tredje kvartalet 2015 tillsammans nått en marknadsandel på nära 15 procent på den globala skärmmarknaden, vilket innebär en gemensam ökning med 26 procent jämfört med samma period året innan.

AOC och MMD är båda dotterbolag till den världsledande skärmtillverkaren TPV. Även på den nordiska marknaden fortsätter den positiva utvecklingen. Tillsammans är de båda varumärkena idag tredje störst på skärmar i Norden, med en gemensam marknadsandel på 10 procent där Philips skärmar står för 7,3 procent.

Enligt nya siffror från analysföretaget Context har storbildssegmentet för hela Europa, dit 23 tumsskärmar och större räknas in, vuxit med över 12 procent under det tredje kvartalet 2015, jämfört med samma period året innan. AOC och MMD har tillsammans haft en årlig tillväxttakt på över 16 procent inom detta segment.

– Vi driver marknadsutvecklingen för skärmar. Med våra 40 tums 4K-skärmar och våra andra ergonomiska och användarvänliga QHD storbildsskärmar med 4K-upplösning visar vi att vi är en skärmspecialist som drivs av innovation och förnyelse, men som också alltid sätter kundens behov först. Vi är väldigt stolta över våra ökande marknadsandelar, som bekräftar att vi har valt rätt strategi för våra varumärken, säger Frank Olsson, Nordenansvarig för AOC och MMD.
Etiketter: mmd aoc philips

Nyhetsarkiv