Ljusstarkaste ultravidvinkeln

Sigma har lanserat Sigma 20mm F1.4 DG HSM ART som världens första fullformats ultra-vidvinkelobjektiv med F1.4 i ljusstyrka, tillika ett högpresterande objektiv med enastående upplösning och hög bildkvalitet även vid full bländaröppning.

Objektivet innehåller asfäriska linselement med stor diameter. Två FLD (F Low Dispersion – prestanda som motsvarar fluorit) glas och fem SLD (Special Low Dispersion) glas. Denna avancerade linskonstruktion skall minimera sfärisk aberration, axiell kromatisk aberration samt fältkrökning. Med Super Multi-Layer Coating antireflexbehandling minskar ljusslöjor och spökbilder för skarpa bilder med hög kontrast även i motljus.

HSM (Hyper Sonic Motor) skall garantera en tyst och snabb AF-funktion, och genom att optimera AF-algoritmen har en mjukare AF uppnåtts. Objektivet erbjuder även full MF genom att vrida på fokuseringsringen på objektivet under autofokusering. Detta utan att man behöver ändra omkopplaren på AF/MF fokusläge.

Med rundade bländarlameller skapas en attraktiv oskärpa för de områden i bilden som inte är i fokus. Bajonettfattningen är av mässing och innan leverans genomgår objektivet en kontroll och utvärdering av Sigmas system (A1), med vilken tidigare oupptäckta högfrekventa detaljer kan hamna inom ramen för granskning och korrigering – och med Sigmas USB-docka kan objektivet uppgraderas, finjusteras samt anpassas efter egna önskemål, anger distributören Tura Scandinavia.
Objektivet finns med fattning för Canon och Nikon. Objektivkonstruktionen är 15 element i 11 grupper, minsta fokuseringsavstånd 27,6 cm, mått ø90,7mm x 129,8mm och vikt 950g.
Etiketter: tura scandinavia sigma

Produktnyhetsarkiv