Vindmätare för väderstation

Netatmo, ett innovationsföretag som utvecklar hemelektronik för en bättre och uppkopplad livsstil, har lanserat vindmätaren Wind Gauge.

Med Wind Gauge kan man mäta vindens riktning och styrka. Wind Gauge är underhållsfri och utan rörliga delar samt utrustad med ultraljudsteknik. Den är den första vindmätaren som använder den här typen av sofistikerad teknik, anger företaget, och berättar att Wind Gauge erbjuder mer exakta mätningar än den traditionella vindmätaren samtidigt som den är väldigt pålitlig vid mätning av vindbyar.

– Wind Gauge adderar en helt ny nivå av information för de som vill veta mer om det lokala vädret. Vindmätaren är särskilt framtagen för entusiaster inom segling, golf och andra som är intresserade av utomhusaktiviteter eller trädgårdsarbete. För dessa intresseområden och aktiviteter kan exakt och lokal information av exempelvis vind vara en helt avgörande framgångsfaktor, säger Fred Potter, grundare och VD för Netatmo.

Exakt data registreras och vidarebefordras via Wi-Fi till Netatmos Weather Station-app. Netatmo Weather Station och dess tillbehör erbjuder en helhetslösning för att observera väderförhållanden. Den övervakar miljöfaktorer inomhus och utomhus som temperatur, luftfuktighet, lufttryck, koldioxidnivå och bullernivå. Informationen synkroniseras till användarens smartphone och uppmanar användaren att förbättra väderförhållanden inomhus och anpassa sina aktiviteter utifrån vädret utomhus. Weather Station har även tillbehöret Rain Gauge, ett verktyg för att mäta regn så användaren vet när det är dags att vattna blommorna. Netatmo Rain Gauge registrerar regnmängden per timme eller under en längre period.
Etiketter: netatmo

Produktnyhetsarkiv