TCL hedersdeltagare vid CES Innovation Awards

Pressmeddelande från TCL:
TCL, en ledande kinesisk tillverkare av konsumentelektronik och en av världens största TV-tillverkare, meddelar att TCL 110-tums, välvda Ultra High-Definition (UHD)-TV har utsetts till hedersdeltagare - Honoree - vid 2016 års CES Innovation Awards. Produkterna som deltar i den prestigefylla tävlingen kommer att bedömas av en framstående jury av oberoende industridesigners och ingenjörer samt representanter från branschmedia som ska välja ut vilka spjutspetsprodukter inom konsumentelektronik från 27 produktkategorier som karakteriseras av enastående design och ingenjörskonst.

TCL:s 110-tums, välvda UHD-TV innehåller många olika innovativa tekniker och egenskaper som ger konsumenterna en oöverträffad visuell upplevelse. De nya egenskaperna är bland annat:
* Intelligent och dynamisk bakgrundsbelysning samt local dimming-teknik som ger större kontrast och förbättrad bildkvalitet.
* High Dynamic Range som skapar dramatisk kontrast.
* Wide color gamut-teknik som ger ett bredare färgspektrum.
* Förbättrat skärpedjup, vilket ger skarpare bilder.
TV:n har också unika designelement för att kunna integreras sömlöst i hemmet, och dess stora, högkvalitativa 110-tumsskärm med 4K-upplösning gör att tittarna kan låta sig uppslukas av realistiska och skarpare bilder och få en mer fängslande upplevelse.

– TCL sätter en stolthet i att skapa produkter som ger våra kunder den bästa upplevelsen där hemma genom att dra nytta av de senaste tekniska och formgivningsmässiga trenderna. TCL:s 110-tums, välvda UHD-TV ger en exceptionell och oöverträffad tittarupplevelse. Den har även en flytande 360-gradersdesign samt inbyggd motorisering så att konsumenten ska kunna få optimal tittarkomfort och bli helt uppslukad av den fantastiska bildkvaliteten och surroundljudet, säger Flemming Møller Pedersen, direktör för TCL Multimedia och divisionschef för TCL Multimedia Creative Center.

Den prestigefyllda tävlingen CES Innovation Awards sponsras av Consumer Technology Association (CTA) som också arrangerar CES 2016 – en global samlingsplats för alla framgångsrika aktörer inom konsumentelektronikbranschen. CES har uppmärksammat framsteg inom produktdesign och ingenjörskonst sedan 1976.

TCL:s 110-tums, välvda UHD-TV kommer att visas i TCL:s monter (nr 9829) i centralhallen på CES 2016 som arrangeras mellan den 6 och 9 januari 2016 i Las Vegas i Nevada i USA.

Vinnarna utses efter kriterier som ingenjörskonst, estetiska och formmässiga egenskaper, avsedd användning/funktion, värde för slutanvändaren, kvaliteten på produktens design och innovationer jämfört med övriga produkter på marknaden samt unika/nya egenskaper.

De produkter som väljs ut som hedersdeltagare - CES Innovation Honoree - kännetecknas av innovativ design och hög ingenjörskonst och tillhör marknadens mest tekniskt framstående produkter och tjänster.

Alla hedersdeltagare i CES 2016 Innovation Awards kan ses på CESweb.org/Innovation. Här finns alla produktkategorier samt uppgifter om produktnamn, information om tillverkare, beskrivningar, foton samt webbadresser.
Etiketter: ces tcl

Nyhetsarkiv