Bara början på robottrenden

Att svenskarna välkomnar ny teknik som underlättar vardagen är ett tydligt led i det senaste årets trender kring smarta hemmet – och enligt Media Markt är utnämningen bara början på robotens intåg i svenska hushåll.

De senaste åren har framväxten av smarta produkter i våra hem på många sätt revolutionerat våra liv. På Media Markt har vi sett ett växande intresse hos svenskarna att hitta ny teknik som kan frigöra tid från exempelvis hushållsarbete. Att årets julklapp går till robotdammsugaren är därför inte så förvånande – utan snarare ett tydligt tecken på att trenden håller i sig, säger Mia Lund Hanusek, marknadsdirektör på Media Markt.

2015 är det 28:e året i rad som HUI delar ut årets julklapp. Utnämningen ska gå till en produkt på den svenska marknaden som representerar den tid vi lever i, ansvarar för ett högt försäljningsvärde och som fått ett nyväckt intresse under det gångna året. Att robotdammsugaren har fått kritik för att inte vara tillräckligt ”i tiden” är dock något Mia Lund Hanusek inte håller med om.

– Dagens robotdammsugare är mycket mer avancerade än när de först lanserades och idag kan du välja mellan en rad olika funktioner och parametrar för att hitta en dammsugare som passar just ditt hem och din plånbok. Smarta hushållsapparater har funnits en period, men det är först nu som tekniken på allvar gör intåg i den gemene svenskens hem, säger Mia Lund Hanusek.

Enligt Media Markts försäljningsstatistik finns de mest robotintresserade kunderna i städer som Göteborg, Stockholm, Jönköping, Lund och Örebro och man ser en stark trend av mer medvetna konsumenter som ställer högre krav på funktion och gärna betalar en extra slant för en bättre dammsugare.

Men det är inte bara robotdammsugaren som kan hjälpa dig sköta hushållssysslorna på ett mer tidseffektivt sätt. Robottrenden avspeglar sig tydligt på marknaden och hos elektronikkedjorna kan du hitta allt från fönstertvättsrobotar till robotgräsklippare, robotleksaker och olika typer av rengöringsrobotar.

– Den robotteknik vi ser idag är bara början. Tekniken går hela tiden framåt och inom en snar framtid kommer marknaden kunna erbjuda ännu fler produkter för att ytterligare förenkla människors liv, avslutar Mia Lund Hanusek.
Etiketter: media markt

Nyhetsarkiv