Microsofts företagsfilantropi

Pressmeddelande från Microsoft:
Microsofts chefsjurist Brad Smith meddelade på tisdagskvällen i en bloggpost Microsofts nya planer för företagsfilantropi. En ny organisation med namnet Microsoft Philanthropies startas med målet att utöka Microsofts ambition och engagemang för filantropi på företagsnivå.

Organisationen kommer ha både tekniska och finansiella tillgångar för att arbeta med digital delaktighet och med att säkerställa att fördelarna med ny teknik når varje människa och organisation i världen. Genom Microsoft Philanthropies kommer Microsoft att göra strategiska samhällsinvesteringar i form av både kontanter och teknik, medarbetares tekniska kunnande, och utökat engagemang för nyskapande och kreativa partnerskap.

Microsoft kommer även i större omfattning använda varumärket för att driva större integration- och delaktighetsfrågor för människor som ännu inte har tillgång till den teknik och de möjligheter som tekniken erbjuder och möjliggör.

Satsningen på Microsoft Philanthropies är nästa steg i företagets filantropiska arbete och ska på nya sätt nå större resultat för en bredare del av världens befolkning. I Sverige är Microsoft sedan tidigare delaktiga i flera initiativ, exempelvis sponsorskap av Kodcentrum. Man donerar också mjukvaror till svenska ideella organisationer genom tredjeparten TechSoup.
Etiketter: microsoft

Nyhetsarkiv