Nya iPhone med 3D Touch

Apple lanserade i september iPhone 6s och iPhone 6s Plus, som de mest avancerade iPhone-modellerna någonsin, som ger en ny kraftfull dimension till iPhones banbrytande Multi-Touch-gränssnitt. De nya iPhone-modellerna introducerar 3D Touch med tryckkänsliga sensorer som skall göra det möjligt att interagera med innehåll och komma åt funktioner på nya intuitiva sätt.

– Det enda som har förändrats med iPhone 6s och iPhone 6s Plus är: allt – med 3D Touch kan användarna interagera med iPhone på helt nya och roliga sätt och den innovativa Live Photo-funktionen ger liv åt dina bilder. Det här är våra mest avancerade iPhone-modeller någonsin, med aluminium ur 7000-serien, jonförstärkt glas, det nya 64-bitars A9-chippet, 12 megapixlars iSight- och 5 megapixlars FaceTime HD-kameror, snabbare Touch ID, LTE och Wi-Fi. Kunderna kommer att älska dem, säger Philip Schiller, Apples vice VD på Worldwide Marketing.

Tredje generationen av Apples 64-bitarschip, A9, driver innovationerna med 70 procent snabbare processorprestanda och 90 procent snabbare grafikprestanda jämfört med A8, samtidigt som energiförbrukningen har effektiverats för en suverän batteritid, anger företaget.

iPhone 6s och iPhone 6s Plus kommer att finnas i metallicfärgerna guld, silver, rymdgrått och rosa guld.

Apple meddelade 28 september att företaget har sålt över 13 miljoner nya iPhone 6s- och iPhone 6s Plus-modeller bara tre dagar efter lanseringen, vilket är ett nytt rekord.

– Försäljningen av iPhone 6s och iPhone 6s Plus har varit fenomenal och har vida överstigit något försäljningsresultat under den första helgen i Apples historia, säger Apples VD Tim Cook.

iPhone 6s och 6s Plus har precis som föregångarna 6 och 6 Plus skärmar som är 4,7 respektive 5,5 tum stora, och bland uppdateringarna märks 12MP kamera (tidigare 8MP) samt 5MP frontkamera (tidigare 1,2MP), 4K-videoinspelning (tidigare Full HD) samt möjlighet att köpa en iPhone med 128GB minne (tidigare max 64GB).
Etiketter: apple iphone

Produktnyhetsarkiv