Philips & Cisco sammarbetar

Pressmeddelande från Philips:
Philips, globalt marknadsledande inom belysning och Cisco, världsledande inom IT, tillkännagav idag en global strategisk allians. Alliansen kommer att ge ökad energibesparing, mer energieffektiva byggnader och ökad produktivitet bland de kontorsanställda i moderna kontorsmiljöer via Internet of Things (IoT). Marknaden för kontorsbelysning, som Philips och Cisco tillsammans går in på, beräknas ha ett värde på en miljard euro.

Den globala alliansen genom IoT gör det möjligt för kunderna att få det bästa som belysnings- och IT-branschen har att erbjuda. Philips och Cisco kommer också att samarbeta genom en gemensam go-to-market strategi.

– Eftersom vi är två av världens största varumärken inom belysning och IT kommer våra kunder nu att få tillgång till den bästa tjänsten inom energisparande belysningssystem. Jag är övertygad om att IoT kommer att utgöra grunden i framtidens smarta kontor, säger Bill Bien, VD för strategi och marknadsföring på Philips Lighting.

Belysning är det första logiska steget att sprida IoT med till företag över hela världen. Utrustade med sensorer blir belysningen intelligent och kan på det viset både mäta och känna av kontorsmiljön. Sensorerna kan till exempel ge information om hur kontorsytorna är nyttjade, vilket bidrar till att minska kostnaderna.

– Världen blir allt mer digital och genom att samarbeta med Philips kan vi hjälpa fastighetsägare med att snabbare digitalisera sina belysningsnätverk till förmån för användarupplevelsen och effektiviteten. Samarbetet bidrar också till att vi levererar pålitliga datalösningar genom ett IT-nätverk med hög säkerhet, säger Edwin Paalvast, SVP EMEAR, Cisco och executive sponsor of the Cisco – Philips Alliance.

Normalt står belysning för 40 procent av energiförbrukningen i en byggnad. Genom att integrera Philips LED-belysning med nätverk från Cisco kan företag göra en energibesparing på nästan 80 procent. Genom IoT blir kontoret mer personligt då kontorspersonalen själva kan bestämma vilken typ av belysning de vill ha, enkelt via en app i mobilen.
Etiketter: philips cisco

Nyhetsarkiv