Personlig mobilitet nydefinierad

Pressmeddelande från CTA:
Consumer Technology Association (CTA) meddelar att Mary Barra (VD för General Motors) kommer att vara bland huvudtalarna på CES 2016. Hon ska tala om hur GM planerar att definiera begreppet “personlig mobilitet” på nytt. CES äger rum från 6 till 9 januari 2016 i Las Vegas (USA). Mary Barra kommer att uppträda på onsdagen, den 6 januari kl. 13.00 i Westgate Theatre i Westgate, Las Vegas.

– GM är innovationsledare i automobilbranschen och har hittat en bra väg att ständigt och jämt förbättra körupplevelsen för förarna och att samtidigt erbjuda säkra och konsumentvänliga bilar till förnuftiga priser. Vi ser mycket fram emot att Mary Barra håller ett av huvudtalen på CES som ska understryka den stora synergin mellan bil och konnektivitet – och som därmed hjälper att poängtera CES’ position som global plattform för innovation, säger Gary Shapiro, president och VD för CTA.

Sedan 15 januari 2014 är Mary Barra Chief Executive Officer för GM och dessutom medlem i GMs styrelse (Board of Directors). Hennes karriär började som student i Pontiac Motor Division vid GM. Sedan dess har hon innehaft olika poster i företaget, däribland också posten som vice VD för “Global Product Development”, för “Purchasing & Supply Chain”, som vice VD för “Global Human Resources” och som vice VD för “Global Manufacturing Engineering”.

Under Mary Barras ledning blev GM världsledande i områden bildesign och teknologi, står för produktkvalitet och säkerhet, kundtjänst och företagets resultat. År 2015 innehade hon plats 1 på Fortune-listan av “de 50 mest inflytelserika affärskvinnorna”.

Den växande förbindelsen mellan konsumentelektronik och fordon understryks också därigenom att området ”bil“ på CES 2016 kommer att växa med 25 procent av ytan jämfört med CES 2015: På 18600 m2 ska fler än 100 utställare presentera den nyaste tekniken på områden förarlösa fordon, ihopkopplade bilar (där smarttelefonen och bilen, Infotainment, telefoni, säkerhet och informationer från fordonet smälter ihop) samt den övriga high-tech-utrustningen.

Till utställarna hör Audi, BMW, FCA (Fiat Chrysler Automobile), Ford, GM, Hyundai, Mercedes, Toyota och Volkswagen.

Mary Barry uppträder på CES 2016 bland en hel rad av huvudtalare, däribland också Brian Krzanich (VD för Intel Corp.), WP Hong (president och CMO för Samsung Electronics), Reed Hastings (CEO för Netflix) och Robert Kyncl (Chief Business Officer YouTube).

Du kan titta på den uppdaterade listan på CESweb.org/keynotes.

CES 2016 ska omfatta över 186000 m2 utställningsyta med fler än 3600 utställare som presenterar de nyaste produkterna och tjänsterna på alla områden av konsumentteknologin. Efter besöksrekordet på CES 2015 skärptes ackrediteringskraven för att hålla besökartalet vid cirka 176000 för att säkerställa en kvalitetsupplevese för alla besökare.

Mer information hittar du på CESweb.org.
Etiketter: cta ces

Nyhetsarkiv