Tre nya Nikongluggar

Nikon har i höst lanserat tre nya objektiv. Det populäraste av de professionella zoomobjektiven (24-70mm F2.8) i Nikkor-serien har fått sig en total genomgång och är nu snabbare, bättre och har en starkare konstruktion.

– 24-70 mm är standardobjektivet för alla professionella fotografer. Efter feedback från de yrkesfotografer som använder objektivet har Nikon förbättrat bokstavligt talat alla aspekter - bildkvaliteten, den robusta konstruktionen, hastigheten - och gett en ökad stabilitet med VR. AF-S Nikkor 24-70mm F2.8E ED VR är en värdig efterträdare till det redan legendariska 24-70 mm F2,8G-objektivet och kommer säkerligen att uppfylla kraven hos dagens professionella fotografer, säger Zurab Kiknadze, produktchef för objektiv, tillbehör och programvara på Nikon Europe.

Nikon utökar sin F1,8-serie objektiv med fast brännvidd med nya AF-S Nikkor 24mm F1.8G ED.

– Det nya objektivet på 24mm kompletterar Nikons F1,8-serie genom att fylla gapet mellan objektiven på 20mm och 28mm som nyligen lanserades. Det ger god prestanda i svagt ljus när du fotograferar inomhus och vacker oskärpa för mer stämningsfulla foton. Och om du filmar och vill ha filmsekvenser med en riktig biokänsla kan det här mångsidiga objektivet verkligen leverera. För DX fotografen är detta också ett intressant alternativ eftersom objektivet i DX format motsvarar 36mm F1,8, säger Zurab Kiknadze.

Nikon har dessutom presenterat en ny superzoom som skall ta supertelefoto till en helt ny nivå – AF-S Nikkor 200-500mm F5.6E ED VR.

– Det nya objektivet 200-500mm är Nikons mest prisvärda superteleobjektiv som sträcker sig längre än 300mm, så det är ett spännande alternativ för fotografer som vill ha extra räckvidd för att fånga avlägsna motiv, säger Zurab Kiknadze.
Etiketter: nikon nikkor

Produktnyhetsarkiv