Färgbelyst Snow Park i Åre

I samarbete med Philips TV lanseras belysning i skiftande färger i Åre Ambilight Snow Park. Det blir en ny upplevelse för årets skidåkare och möjliggör kvällsöppet i parken för första gången.

Förra året släppte Philips TV sin populära film Afterglow, som visade skidåkare ta sig nerför Alaskas höga berg på natten omgiven av fantastisk färgbelysning. Filmen visades miljontals gånger och fick flera utmärkelser. Nu vill Philips TV återskapa en liknande upplevelse för Åres skidåkare i form av Ambilight Garden – en kvällsöppen Snow Park med LED-belysning i flera olika färger.

Belysningen är inspirerad av Philips TV:s unika Ambilight-teknik, som projicerar ut ljus och färg på väggen bakom TV:n, som matchar färgerna på skärmen. Ambilight skapar enligt Philips en större upplevelse för TV-tittaren. Nu vill SkiStar och Philips TV förstärka upplevelsen i backen för årets skidåkare.

– Vi ville ta den fantastiska upplevelsen man får med Ambilight till skidåkarna i Åre. Vi tror det kommer att bli en riktigt magisk upplevelse och någonting de aldrig upplevt förut, säger Per-Åke Broman, marknadschef på Philips TV.

Samma Philips LED-lampor som belyser Kaknästornet och Empire State Building kommer att finnas placerade runtom i parken med belysning i skiftande färger. Det kommer dessutom att finnas ljussatta boxar och rails.

– Den unika belysningen gör att vi kan hålla parken öppen på kvällen, så skidåkarna i Åre får uppleva en helt unik form av kvällsåkning med dessutom fantastisk belysning, säger Björn Broström, marknadsansvarig på SkiStar Åre.

Ambilight Garden är en del av skidområdet Ambilight Snow Park och håller öppet måndagskvällar och fredagskvällar. Precis som förra året kommer Philips TV dessutom att vara på plats i Ambilight Snow Park dag som kväll för att erbjuda vila för trötta skidåkarben och gratis WiFi i sin Ambilight Hangout. Där får man dessutom chansen att kolla in Philips senaste TV-apparater med Ambilight.
Etiketter: philips skistar åre

Nyhetsarkiv